Image 1
Image 2

Proba scrisă a concursului de titularizare va avea loc miercuri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Activităţile din centrele de concurs vor fi supravegheate audio-video

Proba scrisă a concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate (titularizare) în învăţământul preuniversitar, sesiunea iulie 2018, va avea loc miercuri, 11 iulie 2018.

În acest scop, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a postat un anunţ privind desfăşurarea probei scrise. Potrivit anunţului, proba scrisă va avea loc în cele două centre de concurs, după cum urmează: Centrul nr. 1 – Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Satu Mare, pentru învăţătoare şi educatoare; Centrul nr. 2 – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare, pentru catedrele de profesor şi cele de instruire practică.

Reguli de desfăşurare a concursului

Iată câteva dintre regulile care trebuie respectate la concurs. Candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs, cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00. Identificarea candidaţilor se face pe baza buletinului (a cărţii/ adeverinţei de identitate, a paşaportului, sau, în mod excepţional, pe baza permisului de conducere sau a cărţii de alegător).
Proba se desfăşoară începând cu ora 10.00. Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susţine proba scrisă. După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore. Pentru redactarea lucrărilor se foloseşte cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se pot executa şi cu creionul negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate şterge.
Toate activităţile din centrele de concurs vor fi supravegheate audio-video.

Sancţiuni

Candidaţii, care în timpul desfăşurării probei scrise, sunt surprinşi copiind, având asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de calcul sau de comunicare la distanţă, ori transmiţând soluţii cu privire la subiecte, sunt eliminaţi din concurs, încheindu-se un proces verbal în acest sens, de către profesorii asistenţi, sau de către membrii ai comisiei din centrul de concurs. Aceeaşi măsură se aplică şi pentru orice altă tentativă de fraudă.
Datorită faptului că profesorii asistenţi nu au calificarea necesară pentru a deosebi un ceas clasic de unul smart, candidaţii vor intra în sala de concurs fără ceasuri, fiecare sală de concurs fiind dotată cu un ceas de perete. Candidaţii eliminaţi din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2018-2019.
Candidaţii, care renunţă din proprie iniţiativă la concurs, pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii şi pot părăsi sala după cel puţin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte.
Lucrările scrise nu sunt evaluate, iar în statistici candidaţii respectivi se consideră retraşi. În sală rămân cel puţin 5 (cinci) candidaţi până la predarea ultimei lucrări.
Informaţii detaliate se găsesc pe site-ul ISJ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with