Primarul Kereskényi Gábor vorbeşte despre realizări şi perspective la Informaţia TV

Scris de Mihai Sălceanu, 07 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Kereskenyi Gabor

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, este invitatul emisiunii “În Slujba Comunităţii” difuzată duminică, 9 ianuarie, de la orele 13.00 şi 20.00 la Informaţia TV. Pe parcursul emisiunii, primarul Kereskényi Gábor prezintă cele mai importante realizări din 2021 şi perspectivele anului 2022.

Astfel, în municipiu s-au realizat 400 de locuri de parcare, s-au refăcut 17 străzi, s-au modernizat 6 străzi iar pe 15 străzi s-au refăcut trotuarele.

Au început lucrări de modernizare în Centrul Nou care se vor finaliza în primăvară, după care vor începe lucrările în Centrul Vechi. Tot în Centrul Vechi o firmă doreşte să construiască o parcare subterană în zona Ceasului Electric, o investiţie de aproximativ 5 milioane de euro.  Municipiul Satu Mare a ajuns pe locul 3 în cadrul Regiunii de Nord Vest la capitolul fonduri europene atrase, după municipiile Cluj Napoca şi Oradea. De asemenea, Primăria a depus pentru finanţare prin Programul “Anghel Salgnyi” proiecte în valoare de 60 milioane lei, printre care reabilitarea interioară a C.N. Mihai Eminescu şi un bazin de înot, care ar putea fi construit în spatele Grădinei Romei. Însă cea mai mare investiţie din ultimii 30 de ani este podul peste Someş din zona Ştrandului. Din fericire, Ministerul Dezvoltării suportă aproximativ 80% din costuri, adică 164 milioane lei. Construcţia ar trebui finalizată în 30 iunie 2023. Despre aceste lucruri, dar şi amănunte privind alte proiecte ce ţin de municipiul Satu Mare, puteţi afla urmărind duminică emisiunea “În Slujba Comunităţii”.

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 10 ianuarie 2022, ora 14:45

  Limba maghiara pana la urma va disparea din administratie si institutii, n-are importanta procentul de maghiari din populatie. Va fi prezenta la manifestarile culturale specifice si (deocamdata) in invatamintul primar si preuniversitar. Este mai mult decit suficient, este o discriminare pozitiva fata de majoritate.

 2. Dac Bulibas a spus: 10 ianuarie 2022, ora 12:09

  @ Babacule !, Eu am prezentat o constatare si nu reprosare !. In ceea ce ma priveste, in magazinele unde cetateanul de etnie maghiara nu poate fi servit si in lb. maghiara, de acolo nu cumpar nimica !!!!!. Asa procedez eu si sper ca si multi alti conationali si asta ca sa ne simtim respectati si noi macar pt. banii nostri pe care ar urma sa-i lasam acolo !. Unui angajator ar fi mai avantajos sa angajeze un vanzator maghiar care vorbeste si lb. romana decat un roman care nu vorbeste si lb. maghiara !. Si ata este valabil in toate domeniile in care se lucreaza cu publicul mai ales daca minoritatea maghiara depaseste 20% din populatie.

 3. Babacu a spus: 10 ianuarie 2022, ora 09:34

  @Dac Bulibas: de ce reprosezi tu romanilor ca nu vorbesc limba maghiara? Pai cine e de vina ca limba maghiara nu are cautare? Romanii in nici un caz!
  In Romania studiaza aproximativ 30.000 studenti straini. Crezi ca vreunul dintre ei este interesat de limba maghiara? Majoritatea (inclusiv studentii romani) se orienteaza fie spre engleza, fie spre romana-engleza. N-am vazut student de nationalitate romana care sa-si doreasca sa invete in limba maghiara. Trebuie sa te dezamagesc, limba maghiara nu are viitor in Romania. Daca n-o stii din copilarie nu mai merita s-o inveti acum. Nu pentru ca asa vrea unul sau altul, ci pentru ca globalizarea este un fenomen real.

 4. Dac Bulibas a spus: 09 ianuarie 2022, ora 10:29

  Daca va place asa de mult Clujul si de primarul Boc , de ce nu va mutati in Cluj ?….Nu va obliga nimeni sa stati in SM !. D-le conational !!!!…., in Cluj daca vrei sa cumperi o paine si ceri in lb. maghiara poate vei fi servit in aprox. 15 % din magazine. In SM vei fi servit in 80% din magazine !!!.Ca urmare d-le Meszaros mie sa nu-mi mai laudati Clujul unde cu ocazia Targului de Craciun nu s-a putut vedea nici o inscriptie in lb. maghiara dar care in alte limbi au existat si nici primarul clujului care cu cativa ani in urma in lipsa de depozit de gunoi a hotarat depozitarea acestuia pe malul Somesului de unde a fost luat de ape si dus in Ungaria de unde am primit semnalizari in acest sens spre rusinea noastra !!!.
  Daca inca nu stiati, fondurile europene accesate sunt urmarite si trebuiesc folosite in scopul pt. care au fost accesate, in caz contrar trebuiesc obligatoriu restituite !. Daca au fost accesate pt. CARPIT asa cum mentionati dvs., atunci se folosesc in acest scop si nu pt. alta.
  Daca primarul Kereskenyi a reusit sa acceseze fonduri europene pt. CARPIT atunci inseamna ca este valoros !, nu credeti ?….Fondurile redistribuite de la Bucuresti nici pt. CARPIT nu sunt suficiente !.

 5. Mészáros Lörinc a spus: 09 ianuarie 2022, ora 09:42

  Fondurile Europene in Cluj sunt folosite eficient, la noi in Satu- Mare aceste sume imense se folosesc pentu CARPIT. De cateva zeci de ani primarii orasului nu au plan , nici un proiect nu a fost realizat pana la sfarsit-vezi trecerea de granita la Ungaria- toata Tara si Europa ride de noi. Speram ca incapabilitatea conducerii orasului va avea un sfarsit.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517