Primarul din Ardud, “Omul Anului 2021” la Cernăuţi

Scris de I. Z., 25 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ovidiu Duma, primarul oraşului Ardud, a participat la festivităţile de 24 ianuarie organizate la Cernăuţi, Ucraina. Cu această ocazie, edilul a fost distins cu diploma “Omul Anului 2021”, pentru implicarea în păstrarea elementului românesc. Redăm declaraţia primarului, postată pe o reţea de socializare.

“Cu emoţie şi bucurie am răspuns invitaţiei de a fi alături de românii din #Cernăuţi  cu ocazia celebrării Micii Uniri. Deşi nu sunt la prima vizită, azi m-au încercat aceleaşi trăiri şi simţiri intense pe care  le simt la fiecare întâlnire cu românii care tânjesc după patria mamă, România.

Dintotdeauna mi-am iubit ţara şi pe cei care luptă zilnic pentru a păstra vie substanţa noastră identitară, iar aici în Bucovina de Nord românii ne dau zilnic exemple de patriotism pe care ar trebui să le urmeze şi cei care doar pozează în mari patrioţi pe la manifestări obligatoriu de bifat.

O vorbă românească spune că “binele se face în linişte”, lucru pe care de multe ori l-am respectat, iar azi, în Bucovina noastră de Nord, în prezenţa dnei Consul General al Romaniei la Cernăuţi, Irina Stănculescu, a preşedintelui Raionului Cernăuţi, Ruslan Domniţak şi a altor oficilităţi din Cernăuţi, binele făcut în linişte a fost onorat cu titlul de “OMUL ANULUI 2021” pentru implicarea şi activitatea depusă în slujba păstrării elementului românesc în teritoriile României vitregite de istorie.

Ovidiu Duma- Iurie Levcic

Mulţumiri deosebite se îndreptă spre românii din Raionul Cernăuţi care luptă zilnic pentru Romania Mare, dar mai ales lui Iurie Levcic, directorul Şcolii Bucovinene de Artă, care oferă pavăză bucovinenilor de dincolo de graniţa românească.”

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 26 ianuarie 2022, ora 14:04

  Primarul din Ardud consider ca a avut o prezentare onorabila si un discurs echilibrat avand in vedere ca este vorba de comunitatea romaneasca din Cernauti – UCRAINA !!!. Atat minoritatea/comunitatea romaneasca cat si cea maghiara de pe teritoriul Ucrainei sunt marginalizati si supusi asimilarii fortate din partea societatii ucrainene !. Mai rau nici sub ocupatie ruseasca nu ar putea ajunge, drept urmare Ucraina nu merita sprijinit din partea romanicai sub nici o forma intr-un eventualul razboi cu Rusia !. In privinta românilor din Cernauti( UCRAINA) care tânjesc după patria mamă, România, poate si-ar schimba tanjirea daca ar afi pusi in situatia de a munci si trai in romanica pe un salar minim de 1450 lei la care le-ar veni cheltuieli cu facturile la utilitati (gaze si curent) de peste 2500 lei !!!!. Nu cred ca cineva si-ar dori sau ar tanji dupa asa ceva !…..evident cu conditia sa nu fie un NEBUN ….

 2. Babacu a spus: 26 ianuarie 2022, ora 09:50

  Nu vad nimic deplasat sa fii nationalist in tara ta. Vorbesc de „nationalismul luminat” asa cum l-au definit inaintasii nostri.
  Nu-l cunosc pe pe Ovidiu Duma dar cred ca este un nationalist luminat.

 3. Daria a spus: 26 ianuarie 2022, ora 09:25

  Patriot sa fi este un lucru frumos, in special inafara granitelor Tarii de bastina, este bine ca Romanii lupta pentru pastrarea identitatii , culturii romanesti. Dar pentru o Romania Mare sa lupti este exagerat ,sovin si nationalist deci primarul din Ardud sa stea pe fund si sa inceteze cu provocari nationale.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517