Image 1
Image 2

Prima acțiune a proiectului „Stop Pedofiliei” s-a desfășurat la Ardud

După ce au vizionat mai multe materiale video în care s-a încercat reconstruirea unei situații de corupere sau în care li s-a explicat care sunt atingerile permise și atingerile nepermise adulților, atenția elevilor a fost captată.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
După ce au vizionat mai multe materiale video în care s-a încercat reconstruirea unei situații de corupere sau în care li s-a explicat care sunt atingerile permise și atingerile nepermise adulților, atenția elevilor a fost captată.
După ce au vizionat mai multe materiale video în care s-a încercat reconstruirea unei situații de corupere atenția elevilor a fost captată.

Joi, 20 februarie, la Ardud, în sala de festivități a avut loc prima activitate din cadrul proiectului “Mijloace de informare și prevenire a abuzurilor sexuale cu minori și a pedofiliei”.

Au participat într-un număr mare elevii școlii generale cu clasele I-VIII, din localitate. Copiilor li s-au prezentat materiale video, li s-au împărțit fluturași și li s-a vorbit deschis cu privire la eventualele situații de abuz sexual împotriva minorilor.

Inițiatorii proiectului, Edita Enciu și Andreea DemeZiua Siguranței pe Internet este marcată azi, 21 februarie, la Colegiul Național „Mihai Eminescu“, din Satu Mare. ter au avut ocazia să le prezinte copiilor, de la școala generală din Ardud, ce anume este un abuz sexual, cine poate fi abuzatorul, cum procedează aceștia, totul cu scopul de prevenire a situațiilor de natură sexuală împotriva acestora. “Sperăm ca niciodată să nu aveți parte în viață de astfel de evenimente nefericite. Dacă acest lucru se înt]mplă trebuie să fiți conștienți că decizia pe care o luați este foarte importantă. Va trebui să alegeți, ori să mergeți să povestiți cele înt]mplate, părinților, profesorilor sau poliției pentru ca agresorul să fie pedepsit ori să răm]neți cu teama și cu amenințările abuzatorului care pot avea repercusiuni foarte grave asupra personalității voastre. Noi vă sfătuim să alegeți prima variantă”, a declarat Edina Enciu, în fața elevilor.

Deși la început copiii au privit subiectul cu superficialitate, după ce au vizionat mai multe materiale video în care s-a încercat reconstruirea unei situații de corupere sau în care li s-a explicat care sunt atingerile permise și atingerile nepermise adulților, atenția elevilor a fost captată.

Sfaturi utile

Să nu intre în vorbă cu străini, să nu primească cadouri de la străini, să nu permită nimănui să îi atingă în zonele intime, să nu se lase fotografiați sau filmați dezbrăcați, să nu se lase intimidați de amenințările pe care pot să le primească din partea abuzatorilor, sunt doar c]teva informații utile primite de elevii de la școala generală, din Ardud.

De asemena acestora le-au fost comunicate trei numere de telefon la care pot să sune în momentul în care cineva încearcă să abuzeze de ei sau c]nd sesizează astfel de comportamente abuzive. Acestea sunt< telefonul copilului – 116 111, Protecția copilului-0261 983 și numărul de urgență 112.

Copiii au fost invitați să își spună părerile, să adreseze întrebări sau să povestească dacă au fost puși vreodată în astfel de ipostaze pentru ca problema lor să fie rezolvată.

Au mai vorbit reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție și Jandarmerie Satu Mare, mai exact din departamentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi reprezentanți ai poliției din oraşul Ardud.

1 comentariu

  1. Să povestească dacă au fost puşi vreodată în astfel de ipostaze pentru ca problema lor să fie rezolvată? Serios? Si copiii au inceput sa spuna la microfon, in fata tuturor ca sunt si cum sunt abuzati?Voi chiar nu ganditi cand faceti astfel de proiecte? Noi stim ca trebuie sa marcati activitati, ca sunt niste bani de cheltuit, e bine sa informati copii, familiile, dar sa fiti foarte atenti, ca acesti copii nu sunt ca si ai vostri, acesti copii nu-si permit multe lucruri, sunt crescuti multi de rude, nu de parinti, deci, sunt deja abuzati. Ar fi bine sa le dati ajutor atunci cand suna la telefoanele acelea, ar fi bine sa aveti oamenii din institutiile acestea mult mai receptivi, activi, ingeniosi, pregatiti si, mai ales, disponibili. Si va multumim, totusi.A, era sa uit….cati psihologi reali aveti?

Lasă un răspuns

Connect with