Image 1
Image 2

Preşedintele Parlamentului Ungariei cere de la New York limitarea imigrării

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Laszlo Kover
Laszlo Kover

Haosul şi conflictul ameninţă în mod expres acele ţări care eşuează să limiteze admiterea imigranţilor, a declarat marţi, la New York, preşedintele Parlamentului ungar Laszlo Kover.

În centrul atenţiei ar trebui să se afle cei care provoacă criza imigraţiei şi ţările gazdă, a apreciat el, în cadrul celei de a patra ediţii a Conferinţei Mondiale a Preşedinţilor de Parlament.

Kover şi-a exprimat susţinerea puternică faţă de proiectul declaraţiei Conferinţei, care îndeamnă ţările ce primesc imigranţi să-şi îndeplinească obligaţiile, relatează Mediafax.

Însă, a adăugat el, “este necesar să ne concentrăm atenţia şi asupra altor factori. În primul rând, asupra responsabilităţilor ţărilor din care vin imigranţii, în al doilea rând asupra ţărilor care au provocat criza ce a declanşat valul migrării şi, în al treilea rând, asupra responsabilităţii grupărilor infracţionale şi grupurilor politice care profită de pe urma migraţiei”.

“Acceptarea de imigranţi fără restricţii ţine de sustenabilitate şi de limitările instituţionale din ţările de destinaţie. Nesocotirea acestor limitări va provoca, fără îndoială, un haos fără precedent şi conflicte grave şi în aceste ţări de destinaţie”, a avertizat Kover în discursul său.

Politicieni, parlamente şi guverne din întreaga lume au o responsabilitate comună – dar nu egală – în menţinerea “ordinii naturale” şi sociale în întreaga lume, a apreciat el.

“Responsabilitatea ţărilor din întreaga lume este direct proporţională cu puterea şi influenţa lor”, în opinia lui Kover.

“Noi, reprezentanţii instituţiilor cu autorizarea cea mai puternică din lume, adică parlamentele naţionale, suntem obligaţi să acţionăm împotriva oricărei puteri care încearcă să corupă ordinea naturală sau socială”, a insistat el.

Preşedintele Legislativului ungar a mai declarat că este necesar ca sustenabilităţii să i se acorde tot atâta atenţie câtă i se acordă dezvoltării şi a avertizat că ea implică “stabilitatea proceselor demografice, respect faţă de suveranitatea statului, continua îmbunătăţire a educaţiei, reducerea excluderii sociale, gestionarea datoriei statului, stabilizarea sistemului nostru de securitate socială şi înseamnă, de asemenea, o bună guvernanţă”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with