00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 01.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 02.15 Ne Cheamă Natura 03.30 Concert de jazz la Satu Mare 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Tabără de creaţie la Ocoliş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 14.50 Teleshopping 15.10 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 16.10 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 16.07.2019

Preşedintele Iohannis respinge Bugetul şi-l trimite la CCR. Sunteţi de acord?

Scris de I. Z., 24 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa legii bugetului pe anul 2019.

„Există, din păcate, şi aspecte de neconstituţionalitate în acest buget.

Bugetul ruşinii naţionale nu doar că pune în pericol economia românească, ci are aspecte clare de neconstituţionalitate.

Nu se respectă obligaţii asumate de România faţă de UE din care facem parte, se încalcă unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal, se aduce atingere principiului descentralizării şi principiului subsidiarităţii. Pentru toate acestea, voi sesiza astăzi CCR pe bugetul 2019, bugetul ruşinii naţionale”, a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că va sesiza CCR şi în privinţa legii de aprobare a plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

În opinia preşedintelui, bugetul este unul „nerealist, supraevaluat şi întârziat”.

„Cu acest buget, PSD încearcă să acopere nereuşitele multiple din timpul guvernării de până acum. Ei l-au numit bugetul investiţiei şi asta este prima mare minciună din buget”, a afirmat Iohannis.

El a amintit că, în conformitate cu legea, PSD trebuia să prezinte bugetul pe 15 noiembrie anul trecut.

„Vă spun eu de ce au întârziat: ei nu vor să se realizeze investiţii, fiindcă nu au bani, de aceea au întârziat bugetul cu trei luni de zile”, a explicat şeful statului.

Preşedintele a criticat şi declaraţiile cu privire la spitalele regionale.

„Acum câteva zile, ministrul PSD, întrebat fiind cum este cu spitalele regionale, mult discutatele spitale, promisele spitale regionale, a răspuns stupefiant. Zicea ministrul PSD că avem bani pentru proiectare. Auzi: în al treilea an de guvernare au bani pentru proiectare! Păi ăştia nici nu vor să realizeze spitalele. Nu vor să realizeze investiţii publice, promit şi nu fac. În schimb, dacă este vorba despre ei, au de unde. PSD a avut grijă să aloce sume imense pentru finanţarea partidelor politice. 150 de milioane va primi PSD din 270 de milioane propuse pentru finanţarea partidelor”, a spus Iohannis.

El a susţinut că această sumă este mai mare de 20 de ori faţă de anul electoral 2016. „PSD şi-a tras bani de 20 de ori mai mult”, a afirmat Klaus Iohannis.

Potrivit şefului statului, „o victimă sigură a acestui buget este administraţia locală”.

„Comunităţile locale din România primesc un miliard de lei mai puţin decât anul trecut. Cum să lucreze primăriile fără aceşti bani? Cum să-şi realizeze investiţiile? Evident că nu şi le pot realiza. Primăriile vor trebui să abandoneze investiţii locale importante pentru a face faţă acestui buget”, a declarat preşedintele Iohannis.

Ca urmare, vă punem următoarea întrebare:

Preşedintele Iohannis respinge Bugetul şi-l trimite la CCR. Sunteţi de acord?

Abonează-te acum Online!
 1. tisasomes a spus: 26 februarie 2019, ora 10:32

  asta vrea sa ne dovedesca ca lucreaza si el ceva

 2. istvan a spus: 25 februarie 2019, ora 16:36

  Normal ca a blocat bugetul. El , nu are copii, ci ia vandut strainilor dupa revolutie. Prin hartii false date sotiei de primarul sibiului KWJ, si-a dobandit casele. Sper sa i se pregateasca o celula comuna cu alti 40-50 de semeni ai sai pe cca 15 ani de meditatii. Ghinion.

 3. Dac Bulibas a spus: 24 februarie 2019, ora 14:52

  Prin respingerea Bugetului, Nemernicul Impotent a blocat printre altele si cresterea alocatiilor pt. copii de la 1 Martie 2019 !. Este dusmanul parintilor si copiilor.

 4. una a spus: 23 februarie 2019, ora 14:09

  Un nemernic care nu a facut nimic pentru acest popor de cand a fost pus in fruntea tarii! A pus doar bete in roate guvernului pentru a nu-si putea pune in aplicare programul de guvernare !Trezeste-te romane !

 5. Dac Bulibas a spus: 22 februarie 2019, ora 13:34

  Vorbe goale aruncate fara argumente bune doar pt. cei ” # Rezist „. Asemenea iesiri impotente al lui Iohanescu pe mine nu ma conving. Comportamentul acestui presedinte este una ridicola lipsita de esenta si de bun simt. Acum presedintele este unul ranit inclusiv in orgoliul lui deoarece a mai pierdut un proces in instanta ca urmare trebe sa inapoieze 320000 euro Statului roman. Mai bine ne-ar spune cand are de gand sa inapoieze acesti bani sau respinge unilateral Hotararea judecatoreasca ?.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.