Poliţiştii sătmăreni le recomandă şoferilor să-şi pună anvelopele de iarnă | Informaţia Zilei

Poliţiştii sătmăreni le recomandă şoferilor să-şi pună anvelopele de iarnă

Scris de I. Z., 30 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii rutieri, împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român au desfăşurat joi, 28 noiembrie, pe raza oraşului Ardud, o acţiune de control în trafic, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Echipele de control au verificat autovehicule care au tranzitat oraşul Ardud, controlând, în special, buna funcţionare a acestora din punct de vedere tehnic, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.510 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 4 certificate de înmatriculare pentru lumini de altă culoare şi intensitate montate pe autoturism, anvelope de alte dimensiuni montate pe autoturism, folii neomologate aplicate pe geamurile autoturismului şi inspecţie tehnică periodică expirată.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au recomandat şoferilor care nu şi-au montat încă anvelope de iarnă să facă acest lucru, dat fiind fenomenele meteo care vor urma.

Pentru siguranţa călătoriilor dumneavoastră, poliţiştii rutieri sătmăreni recomandă:

• Nu circulaţi cu autoturismul dacă acesta prezintă defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare şi semnalizare.
• Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră!
• Verificaţi valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345