19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

PNR solicită reducerea numărului de parlamentari cu 40%

Scris de Mioara Maxim, 27 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele Partidului Noua Românie (PNR), Sebastian Popescu, a prezentat, miercuri, amendamentele depuse la Parlament pentru modificarea a şase legi electorale, prin care solicită, în principal, reducerea numărului de senatori şi deputaţi la 60% faţă de legislatura actuală, limitarea mandatelor de parlamentar la două sau introducerea sistemului de repartizare a mandatelor aleşilor în baza votului proporţional şi nu prin prag electoral.

De asemenea, PNR cere modificarea legii privind achiziţia terenurilor agricole în România, de către persoanele străine, a declarat Popescu la o conferinţă de presă.

 

Potrivit liderului PNR, alte modificări aduse la legile electorale vizează combaterea traseismului politic prin pierderea mandatului, dacă parlamentarii demisionează din partidul pe listele căruia au candidat sau au fost excluşi din partid, alegerea primarilor în două tururi de scrutin, eliminarea semnăturilor de susţinere pentru toate tipurile de alegeri, precum şi revenirea la mandatul de patru ani pentru preşedintele României.

 

„Toate aceste amendamente au drept scop crearea unui cadru legal care să permită tuturor partidelor politice, indiferent de vechime, să poată participa la alegerile organizate pe teritoriul României”, a precizat Popescu, citat de Mediafax.

El a adăugat că, în prezent, legislaţia electorală este restrictivă în special pentru partidele nou înfiinţate, „care nu vor putea accede niciodată în Parlament întrucât nu pornesc cu şanse egale în alegeri din cauza cerinţelor impuse de lege care sunt în realitate făcute pentru a fi îndeplinite doar de marile partide”.

Cât priveşte legea prin care cetăţenii străini şi companiile internaţionale pot achiziţiona teren agricol în România, Sebastian Popescu a menţionat că PNR a depus amendamente pentru „stoparea achiziţiei masive” de teren agricol de către aceste categorii de cumpărători.

„Legea 17 din 2014 în forma actuală încalcă art.1 alin.1, art.2 alin.1, art.3 alin.1 şi 4 din Constituţia României, întrucât prin achiziţia de teren agricol de cetăţeni ai altor state este afectată suveranitatea statului român şi integritatea teritorială”, a afirmat preşedintele PNR.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.