Image 1
Image 2

PNL vrea să intre în campania pentru parlamentare cu un premier PNL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vasile Blaga și Alina Gorghiu
Vasile Blaga și Alina Gorghiu

Liberalii au avut o ședință maraton care a durat aproape 6 ore, în care s-au discutat multe dintre problemele interne din partid.Ședința PNL, care se anunța a fi una decisivă, a fost una în care s-au aplaudat rezultatele de la locale, presărată cu mici revolte interne, generate de declarații politice.

 

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, la finalul ședinței Biroului Politic Național al partidului, că liberalii va trebui să intre în campania electorală pentru alegerile parlamentare cu un premier al PNL, scrie Agerpres.

“Va trebui să intrăm în campania electorală cu un premier al PNL, pe care să-l susțină PNL. (…) Poate fi și domnul Predoiu. Oricine poate fi dacă îl desemnează partidul”, a spus Blaga.
El a precizat că, probabil, vor exista mai multe propuneri pentru această poziție.

“Începem discuțiile pentru a găsi deocamdată oameni competenți care să ne reprezinte cu cinste din poziția de prim ministru. Probabil că vor fi mai multe propuneri, le vom discuta”, a adăugat Vasile Blaga.

 

Gorghiu: E anormal să se implice în campanie cei cu funcții în administrație

 

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, miercuri seara, că liberalii au făcut sesizări la Ministerul Afacerilor Interne și la Cabinetul Primului Ministru cu privire la implicarea unor persoane cu funcții în administrația centrală în campania electorală.

 

“Sunt foarte multe situații din județe ca Olt, Giurgiu și multe altele. (…) Este nefiresc să ai cu o lună înainte de campanie mii de vize de flotant în localități unde (…) nu se mai mutase picior de om de nu știu câtă vreme. E important ca cei care gestionează MAI, Evidența Populației, să facă un control riguros. Nu spun altceva decât că e anormal să se implice cei care au funcții în administrația centrală în campania electorală. Exemple sunt cu zecile: inspectori școlari care sunt membri PSD care se implică în campanie, prefecți care au fost implicați în campanie electorală. Am sesizat aceste cazuri către Cabinetul Primului Ministru”, a declarat Gorghiu, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Ea a precizat că există multe astfel de sesizări venite de la filialele partidului din teritoriu.

“Le cerem o analiză riguroasă și acolo unde se va demonstra că au participat în campania electorală favorizând candidații PSD, acolo se impune demisia și o vom cere”, a adăugat Gorghiu.
În ceea ce privește modul în care se va poziționa PNL față de Guvernul Cioloș, copreședintele liberal că partidul nu va ataca “cu orice preț” actualul Executiv.

“Au fost colegi care au spus că ar trebui să ne asumăm susținerea Guvernului trup și suflet pentru că este un guvern care în percepția publică este al PNL. Majoritatea colegilor noștri — și mărturisesc că am avut aceeași opinie — a fost aceea de susținere a Guvernului Cioloș, dacă ne coordonăm pe temele mari pe care PNL le are și pe care într-un viitor apropiat le va propune Guvernului pentru a fi susținute. Nu ne punem problema să atacăm cu orice preț, așa cum face PSD, Guvernul Cioloș în condițiile în care are un viceprim-ministru în cadrul acestui Guvern, în condițiile în care 90% din administrația centrală este plină de pesediști”, a mai spus Alina Gorghiu.

Ea a afirmat că săptămâna viitoare liberalii vor încerca să aibă o discuție cu premierul Dacian Cioloș în care vor fi abordate “teme de interes pentru societatea românească”, precizând, însă, că nu a fost încă stabilit nimic în acest sens.

“A ataca în permanență Guvernul doar pentru că așa câștigi capital electoral nu e pe agenda noastră. Căutați la PSD genul acesta de comportament. Însă atunci când sunt derapaje ale Guvernului, când sunt nerealizări ale Guvernului, sunt două situații: fie ele își au cauze la fostul guvern, pentru că să nu uităm că de șase luni de zile funcționează Guvernul Cioloș, nu de un an, nu de doi, nu de zece. Cazul subvențiilor în agricultură. Știți foarte bine, cauza nerealizării acestor subvenții, netransmiterii subvențiilor către agricultori e generată de guvernul și de ministrul anterior. Sau situații în care aceste nefuncționalități aparțin guvernului în funcție și îl criticăm fără să avem rețineri. Am făcut-o nu dată”, a conchis Gorghiu.

 

Paleologu și Bodea – propuși pentru excludere

 

Liberalii care au cerut demisia din funcție a secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, și-au retras solicitarea în Biroul Politic Național, cerându-și scuze, potrivit unor surse liberale.
Tot în ședința BPN, purtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda, a cerut excluderea lui Theodor Paleologu și Cristian Bodea din partid.

Toți liderii filialelor PNL București, inclusiv Anca Boagiu, au demisionat miercuri din funcții.
Vicepreședintele PNL Mihai Voicu a declarat că patru lideri de filiale de sector au solicitat demisia lui Bolojan din funcția de secretar general.

“O parte dintre noi, și anume patru președinți de sectoare, am solicitat și demisia domnului secretar general Ilie Bolojan, pentru că am considerat că în calitatea sa de șef de campanie la nivel național nu a performat, a lipsit cu desăvârșire din această campanie. Nu am primit încă un răspuns și așteptăm. Solicitarea noastră rămâne și în cadrul Biroului Politic Național”, a spus Voicu.
Bolojan, reconfirmat în funcția de secretar general
Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a fost reconfirmat, miercuri, în funcție de Biroul Politic Național al liberalilor.
“S-au retras cererile de demisie a secretarului general. Cu toate acestea am supus la vot, un vot de încredere în Birou. Dl secretar trebuie să aibă forță ca să-și ducă mai departe mandatul. (…) Cu un singur vot împotrivă și patru abțineri domnia sa a fost validat de către Biroul Politic Național, ca să nu mai fie discuții pe tema aceasta”, a declarat copreședintele PNL Vasile Blaga, după ședința BPN.

La rândul său, Ilie Bolojan a arătat că a solicitat un vot de încredere din partea colegilor.

“Este normal când ocupi această funcție, când pui președinți unici, stabilești candidați în multe municipii din țară, când impui o anumită disciplină financiară să apară tot felul de supărări. Astăzi, eu am cerut un vot de încredere în ceea ce mă privește. Acest vot a fost dat pentru că un secretar general sau un om de conducere fără autoritate nu mai este eficient. (…) În momentul în care cineva care obține rezultate îți cere în mod serios demisia trebuie să te gândești bine, dar este greu să-ți ceară niște oameni care au obținut niște rezultate lamentabile”, a spus el.
Patru lideri de filiale PNL de sector din București au solicitat demisia lui Bolojan din funcția de secretar general, a declarat miercuri vicepreședintele liberalilor Mihai Voicu.

“O parte dintre noi, și anume patru președinți de sectoare, am solicitat și demisia domnului secretar general Ilie Bolojan, pentru că am considerat că în calitatea sa de șef de campanie la nivel național nu a performat, a lipsit cu desăvârșire din această campanie. Nu am primit încă un răspuns și așteptăm. Solicitarea noastră rămâne și în cadrul Biroului Politic Național”, a spus Voicu.

În ședința BPN aceștia și-au retras cererea privind demisia lui Bolojan.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with