Image 1
Image 2

Placintă de dovleac

Placintă de dovleac
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Placintă de dovleac

Pentru că ne aflăm în perioada Halloween-ului şi multe familii organizează petreceri tematice pentru copii, propunem o plăcintă cu dovleac extrem de gustoasă şi care aduce aportul caloric necesar zilelor friguroase de toamnă.

Ingrediente:
Umplutura
1 ou
1 lingura de faina
100 g de zahar
o jumatate de lingurita de sare
350 ml de piure de dovleac
350 ml de lapte condensat
½ lingurita de scortisoara praf
½ lingurita de ghimbir praf
¼ lingurita de nucsoara praf

Aluat
200 g faina
100 g unt
1 pahar de apa
150 g zahar pudra
un praf de sare

Mod de preparare:
Framantati un aluat din faina, unt, apa si sare. Intindeti aluatul intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius.

Adaugati gradual zaharul la piureul de dovleac. Bateti bine si incorporati faina sarea si mirodeniile. Amestecati cu oul batit usor, apoi puneti laptele condensat, amestecand pana ce se omogenizeaza. Puneti amestecul peste aluatul de placinta (necopt). Coaceti la 230 grade C pentru 10 minute si apoi reduceti temperatura la 165 de grade C si continuati sa coaceti placinta pentru 30 de minute sau pana cutitul inserat in crema iese curat.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Khachapuri, plăcintă sărată din Georgia

Khachapuri, plăcintă cu brânză din Georgia

Khachapuri, o pâine savuroasă umplută cu brânză, este un fel de mâncare emblematic pentru Georgia, apreciat ca o gustare sau o masă completă. Adesea cumpărat de la chioșcurile stradale, acesta variază în formă și conținut, cele mai populare soiuri fiind Imeretian (rotund) și Adjaran (deschis, cu un ou crud deasupra).