Image 1
Image 2

Piure de spanac cu ochiuri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Un kg de spanac proaspăt sau un pachet de circa 500 g de spanac fiert şi congelat, 2 ouă, 2-3 căţei de usturoi, circa 400 ml lapte, 3 linguri de făină, ulei pentru r]ntaş, sare, piper şi încă 4-6 ouă la servire.

Mod de preparare:

Dacă se foloseşte spanac proaspăt, acesta se curăţă de codiţe şi se spală bine. Se fierbe şi se strecoară, apoi se toacă bine cu robotul sau cu blenderul. Şi spanacul congelat, mai ales dacă a fost cumpărat de la magazin, după dezgheţare e bine să se mai piseze puţin. Din făină şi ulei se face un rântaş mai slăbuţ, abia cât să ia o culoare uşor aurie, însă, de data aceasta fără boia de ardei. Se adaugă usturoiul pisat, apoi pasta de spanac, sare, piper şi treptat şi laptele, amestecând în continuu, iar compoziţia se mai fierbe 3-5 minute. Se ia de pe foc şi după ce se răceşte puţin, se adaugă şi cele două ouă bătute în prealabil. Se serveşte fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu ochiuri de ouă, ori cu carne fiartă sau prăjită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Prăjitura cu spumă de căpșuni

DESERT

Prăjitura delicioasă cu spumă de căpșuni

Prăjitura cu spumă de căpșuni este desertul ideal pentru orice ocazie, combinând dulceața căpșunilor cu textura aerată a bezelei și crocantul aluatului foietaj. Inspirată din rețetele tradiționale, această prăjitură “Spumoasa” îți va încânta simțurile și îți va aduce aminte de gustul autentic al deserturilor făcute în casă.

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

APERITIVE

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

Această delicioasă rețetă de bastonașe de dovlecel învelite în bacon reprezintă alegerea perfectă pentru un picnic sau o masă la grătar. Servite cu un sos ranch sau un sos picant, aceste aperitiv estival va fi, cu siguranță, o delicatesă apreciată de toți.