Ingrediente:
Un kg de spanac proaspăt sau un pachet de circa 500 g de spanac fiert şi congelat, 2 ouă, 2-3 căţei de usturoi, circa 400 ml lapte, 3 linguri de făină, ulei pentru r]ntaş, sare, piper şi încă 4-6 ouă la servire.
Mod de preparare:
Dacă se foloseşte spanac proaspăt, acesta se curăţă de codiţe şi se spală bine. Se fierbe şi se strecoară, apoi se toacă bine cu robotul sau cu blenderul. Şi spanacul congelat, mai ales dacă a fost cumpărat de la magazin, după dezgheţare e bine să se mai piseze puţin. Din făină şi ulei se face un rântaş mai slăbuţ, abia cât să ia o culoare uşor aurie, însă, de data aceasta fără boia de ardei. Se adaugă usturoiul pisat, apoi pasta de spanac, sare, piper şi treptat şi laptele, amestecând în continuu, iar compoziţia se mai fierbe 3-5 minute. Se ia de pe foc şi după ce se răceşte puţin, se adaugă şi cele două ouă bătute în prealabil. Se serveşte fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu ochiuri de ouă, ori cu carne fiartă sau prăjită.
Fii primul care comentează