Pierderi uriaşe în industria divertismentului | Informaţia Zilei

Pierderi uriaşe în industria divertismentului

Scris de Vasile Andreica, 22 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Impactul pandemiei de Covid-19 asupra sectorului de divertisment global este estimat că va reprezenta o pierdere de 160 de miliarde de dolari în următorii cinci ani, potrivit unui raport realizat de Ampere Analysis. Creşterea va fi redusă în fiecare an, pe parcursul unei perioade de cinci ani.

În timp ce sectorul publicitar va fi foarte afectat, cel al spectacolelor este aşteptat să piardă 24,4 miliarde de dolari în următorii cinci ani. Sectorul de streaming va fi „marele câştigător”. Estimările analiştilor sugerează că acesta va câştiga 12% creştere suplimentară privind veniturile pe următoarea perioadă de cinci ani.

Deja în ultimele trei luni, pe fondul măsurilor de izolare şi de carantină, marile companii au anunţat creştere ale numărului de abonaţi şi ale consumului.

Este estimat că piaţa de publicitate, TV şi online, va pierde aproximativ 40 de miliarde de dolari din creşterea veniturilor pe 2020 şi 43 de miliarde de dolari, pe 2021. Această zonă îşi va reveni începând cu 2022, dar sub estimările anterioare ale analiştilor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345