Îngrediente:
4 jumătăți de piept de pui (circa 7-800 g), 200 g ciuperci champignon, o ceapă de mărime medie, 3 ouă, 4-5 linguri de ulei, sau preferabil, 2-3 linguri de untură (dacă vă place), sare, piper.
Mod de preparare:
Cu un cuțit bine ascuțit pieptul de pui se crestează pentru a putea fi umplut. Se condimentează după gust, și exteriorul, și interiorul. Se lasă să la frigider circa 2-3 ore. Ceapa tăiată foarte mărunt se călește în ulei, se adaugă ciupercile curățate și tăiate bucăți mici, iar când totul s-a călit, se adaugă 2 ouă bătute bine și condimentele, apoi totul se mai prăjește până când ouăle se întăresc. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se strecoară uleiul și se amestecă bine cu un ou crud. Cu acest amestec se umple carnea. Se prinde cu scobitoare, ca o perniță, se așează pe o tavă antiaderentă, se pot pune lângă acestea câteva bucăți de cartofi sau alte legume, se dă la cuptor, la foc mare spre mediu și se coace, până când carnea se rumenește. Apoi se unge cu ulei, sau cu untură și se mai dă puțin la cuptor, să prindă o culoare lucioasă. Se servește cu pireu de cartofi, pilaf de orez, sau garnitură asortată.
Fii primul care comentează