26.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 01.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 02.30 Ne cheamă natura 03.30 Cultură, Fior de Zatmar 04.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko , invitat: Kallos Zolan, Szejke Otttilia. Titlul emisiunii: Cum va fi noul an şcolar pentru secţiile maghiare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară 10.20 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Laurenţiu Costin. Titlul emisiunii: ”Pescuirea minunată” – găsirea sensului vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 13.00 Ştiri 13.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Lorincz Tiberiu.Titlul emisiuni: Căile ferate înguste din jurul Sătmarului. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 16.10 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dorel Ziman. Titlul emisiunii: Un nou început de an şcolar la liceul cu program sportiv Satu Mare. 17.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta.

Piaţa de gros de la Oradea salvează legumicultorii din Pişcolt

Scris de Ioan Aniţaş, 19 august 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Zilele trecute scriam în ziarul nostru despre disperarea producătorilor de legume din judeţ în ceea ce priveşte desfacerea produselor. Dacă fabricile de conserve nu preiau legumele proaspete, fermierii caută soluţii. În vreme ce legumicultorii din Halmeu în special, s-au îndreptat spre pieţele din Maramureş, în ciuda unor probleme pe care le au acolo cu şefii pieţei, cei din Pişcolt au luat drumul Bihorului.

După cum ne-a spus Dan Negrea, un cunoscut legumicultor şi cultivator de pepeni din Pişcolt, singura variantă de a putea asigura desfacere produselor proaspete a fost îndreptarea spre judeţul vecin, mai exact spre Oradea. Interlocutorul nostru a subliniat faptul că piaţa de gros din Bihor este una favorabilă.

Preţurile la majoritatea legumelor, dar şi cele ale pepenilor – verzi şi galbeni, sunt cu cel puţin 50 de bani/kilogram mai mari decât la Carei şi Satu Mare. Din această piaţă bihoreană, susţine legumicultorul despre care vorbim, se aprovizionează o serie de magazine specializate mari din Bihor, Sălaj şi chiar Bistriţa. În vreme ce la Carei şi Satu Mare cumpărătorul, indiferent din ce categorie face parte, pune accent pe ceea ce înseamnă preţuri mici, la Oradea, cumpărătorii pun accent pe calitate.

Chiar dacă deplasarea în Bihor presupune cheltuieli suplimentare, preţul mai bun aduce şi profit suplimentar, de câteva sute de lei la fiecare transport.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.