Peste 64% dintre turiştii români au deja planuri de călătorie pentru sezonul estival

Scris de Cristina Bursuc, 23 mai 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Românii se pregătesc încă de pe-acum pentru sezonul estival, potrivit unui studiu recent, care arată că peste 64% dintre turiştii români au deja planuri de călătorie pentru această vară.
64,5% dintre participanţii la un sondaj realizat de Vola.ro susţin că au planuri pentru vacanţă în următoarele 3 luni, 28,2% vor să călătorească în următoarele 3-6 luni, în timp ce 7% îşi doresc acest lucru în următoarele 6-9 luni.
În ceea ce priveşte organizarea viitoarei vacanţe, 50% dintre participanţii la studiu spun că au ales deja destinaţia, dar nu au cumpărat biletele de avion. 30,6% dintre respondenţi nu au nimic planificat încă, pe când 17,2% susţin că întreaga lor vacanţă este deja achitată şi planificată.
De asemenea, 55,9% îşi doresc mai multe city-break-uri pentru această vară, semn că excursiile scurte în Europa, de 3-5 zile, încă sunt în topul preferinţelor românilor. La polul opus, 40,9% dintre respondenţi au votat opţiunea unui concediu prelungit. Cât despre luna aleasă pentru vacanţă, septembrie este luna preferată de călătorie a românilor (29,6% dintre respondenţi au ales această opţiune), mai ales că, în mod tradiţional, preţurile sunt reduse la finalul sezonului estival. Iunie este luna mai puţin preferată, cu 19,9% dintre voturi, în timp ce iulie şi august îşi împart aproape în mod egal restul procentelor.
78% dintre turişti spun că vor alege din nou destinaţiile europene în acest sezon. Există, însă, un interes crescut şi pentru zonele non-europene: 14,7% dintre respondenţi vor să-şi petreacă vacanţa în afara continentului, ţări precum Israel, Iordania, Emiratele Arabe, Thailanda, Mexic fiind opţiuni populare în rândul românilor.
Bineînţeles, nici România nu a fost uitată: 7,3% dintre români vor alege destinaţiile interne pentru concediul de vară.
Studiul a scos la iveală şi câteva criterii de care ţin cont românii atunci când îşi plănuiesc vacanţa. De exemplu, aceştia preferă să îşi rezerve concediul cu mai mult de o lună înainte (60,2%) sau cu o lună înainte (24,5%). Pentru cei care aleg să rezerve din timp vacanţa, avantajul este că se pot bucura de preţuri mai bune la biletele de avion, dar şi de o varietate mai mare privind destinaţiile din care pot alege.
În ceea ce priveşte organizarea propriu-zisă, 56,7% dintre respondenţi îşi rezervă vacanţa prin intermediul site-urilor de booking, 30,1% rezervă direct pe site-urile furnizorilor de servicii (direct la compania aeriană sau la hotel), iar 13,2% aleg să recurgă la ajutorul unui consultant de călătorii sau la o agenţie de turism pentru un pachet complet de transport + cazare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517