Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Peste 600 de oşeni au reînviat danţu’ de lăsare

Scris de Alexandra Ardelean, 26 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Oseni la dant

Oseni la dant

Peste 600 de oşeni veniţi din toate colţurile judeţului Satu Mare, alături de câţiva someşeni şi maramureşeni au reînviat duminică, 26 februarie, de data aceasta în capitala judeţului Satu Mare tradiţia danţului de lăsare. Evenimentul este organizat sub egida Asociaţiei socio-culturale „Ţara Oaşului”, înfinţată acum un an de un grup de oşeni care au decis să scoată din lăzile de zestre costumul popular oşenesc şi să le readucă oşenilor în inimi dragostea pentru tradiţiile şi obiceiurile locului.

Asociatia Tara Oasului

Asociatia Tara Oasului

După ce au ajuns la sala de evenimente unde urma să aibă loc petrecerea, oşenii s-au luat la danţ, ceteraşii au încins corzile, iar copiii s-au luat şi ei după tropotitul şi ţâpuriturile celor mai mari pentru a nu rămâne în urmă cu ritmul aparte pe care se ştie că îl au oşenii. Printre cei care au dat tonul distracţiei şi care au făcut eforturi să organizeze un eveniment de o asemenea amploare s-a aflat şi Vasile Lucuţ, membru fondator al Asociaţiei „Ţara Oaşului” care a venit alături de familie, toţi fiind îmbrăcaţi în costume populare oşeneşti pentru a fi în mijlocul oşenilor, aşa cum de altfel i-a plăcut să fie întotdeauna.

 

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 27 februarie 2017, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
  1. Stefan cel mic a spus: 27 februarie 2017, ora 07:38

    Jdea este extraordinar de bunä. Nu trebuie sä uitäm de unde ne tragem, s-au cine au fost strämosii si datinile läsate de ei.
    La o astfel de idee sint pregätit si eu sä iau parte si sä o sustin.

    Respact pentru initiatorii actiunii.

    Stefan cel mic

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.