Image 1
Image 2

Peste 2.600 de militari la parada militară din Piaţa Constituţiei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ziua Naţională a României e sărbatorită astăzi cu parade militare, ceremonii religioase şi concerte. Peste 2.600 de militari şi 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS şi Poliţia Locală vor lua parte la parada militară de 1 Decembrie care va avea loc în Capitală, începând cu ora 11.00, manifestările desfăşurându-se pentru al doilea an consecutiv în Piaţa Constituţiei din Capitală.
Militarilor români li se vor adăuga detaşamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Turcia.
De asemenea, au loc ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

De Ziua Naţională, drapelul tricolor este arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se ridică Marele Pavoaz.
Președintele Iohannis merge la parada de 1 Decembrie din Capitală, apoi va discuta cu militarii aflaţi în misiuni

Parada militară de 1 Decembrie are loc în Piaţa Constituţiei pentru al doilea an consecutiv, în condiţiile în care la Arcul de Triumf au loc lucrări de consolidare, scrie Mediafax.

Până în 2014, parada militară Ziua Naţională a avut loc pe Şoseaua Kiseleff, cu defilarea militarilor din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI şi SPP, precum şi a mijloacelor tehnice pe sub Arcul de Triumf. Lucrările de consolidare, restaurare şi conservare la Arcul de Triumf au început în martie 2014, iar termenul de finalizare a proiectului era martie 2015.
Din anul 1990, ziua de 1 Decembrie a devenit, prin lege, Ziua Naţională a României.

La 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate (acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat Unirea).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns