Image 1
Image 2

Sunteţi mulţumiţi de fondurile alocate judeţului Satu Mare?

p parte dintre primarii care au semnat pentru investitii in derulare vor semna contracte si pentru investitii noi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
p parte dintre primarii care au semnat pentru investitii in derulare vor semna contracte si pentru investitii noi
O parte dintre primarii care au semnat pentru investitii in derulare vor semna contracte si pentru investitii noi

Oraşele şi comunele primesc pentru reabilitare de drumuri în principal, între 100.000 şi 500.000 lei. S-au alocat peste 14,65 milioane lei pentru 53 de investiţii noi în judeţ

Cu ocazia semnării de către 12 primari din judeţ a contractelor de finanţare pentru lucrări în curs de derulare din ziua de luni, 31 martie, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, alături de vicepreşedintele Mircea Govor, au vorbit şi despre investiţiile noi ce vor fi demarate în acest an.

Este vorba în fapt despre 53 de obiective pentru care judeţului nostru i s-au alocat 14,65 milioane lei. În total, împreună cu cei 10,34 milioane lei pentru finalizarea celor începute, vom primi 25 milioane lei (circa 6 milioane euro).

De la conducerea CJ am primit lista cu cele 53 de obiective de investiţii împărţite pe submăsurile Programului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

La capitolul “investiţii noi” pentru care a fost alocată suma de 14,65 milioane de lei, preşedintele Ştef şi vicele Govor au vorbit despre o sumă de circa 70 milioane lei pe care sunt convinşi că o vor primi an acest an.

Lista cu aceste investiţii a fost avizată de Consiliul tehnic al ministerului şi urmează să fie depuse dosarele cu toate acetele necesare pentru fiecare investiţie în parte, după care va urma semnarea contractelor de finanţare, respectiv demersurile pentru demararea lucrărilor.

[cardoza_wp_poll id=10]

 

Pentru investițiile la nivel județean sunt alocate 4,25 milioane lei

 

La acest capitol este vorba despre 12  investiții mari, toate de modernizare de drumuri și anume: *drumul Satu Mare – Amați – Homoroade – Solduba cu ieșire în DN către Cluj: *Satu Mare – Mădăras – Craidorolț – Tășnad; și *Carei – Tiream – Santău – Tășnad. La acest capitol a mai fost amintit și drumul Acâș – Mihăieni – Mănăstirea Țeghea – Craidorolț; *DJ 195C Pir – limita de județ; *DJ 196B Carei – Foieni; *DJ 195C Ady Endre – Căuaș; *DJ 193D limită județ – Bârsul de Sus; *DJ  108 C. Carei – Căpleni; *DJ 195 Mihăieni – Acâș; *DJ 108 G, Supuru de Sus – Sechereșa; și *DJ 195 Potău – DN 19F.

 

Pentru regenerarea urbană a municipiilor și orașelor sunt alocate 1,9 milioane lei

 

Pentru subprogramul “Regenerarea urbană a municipiilor” s-au alocat de la minister 1,9 milioane lei, sumele pe fiecare obiectiv în parte fiind cuprinse între 100.000 lei pentru una din Negrești și 500.000 lei pentru Satu Mare și Tășnad.

Se vor efectua următoarele lucrări de reabilitare: *Satu Mare, primar dr. Dorel Coica, PSD, 500.000 lei modernizare Drum Carei; *Tășnad, primar Vasile Mitrașca, PSD, 500.000 lei, reabilitare drum de acces în zona de agrement; *Negrești Oaș, primar Aurelia Fedorca, PSD, are 3 obiective pentru care primește în total 500.000 lei și anume: modernizarea străzilor Crizantemelor, Salcâmului, M. Viteazul și Moților (n tronson);  Moților (alt tronson), DC 11, Turului (un tronson); și Primăverii, Viitorului, Pieței, Arenei și  1 Iunie (două tronsoane); *Ardud, primar Ovidiu Duma, PNL, primește 400.000 lei pentru străzile din oraș, Veronica Micle, Crișan, Matei Corvin și Ghirișa din Mădăras.

 

 

8,5 milioane lei pentru modernizarea comunelor și satelor

 

Subprogramului “Modernizarea satului românesc” are alocate 8,5 milioane lei, iar sumele sunt cuprinse între 100.000 lei și 300.000 lei. În unele comune vor fi finanțate chiar câte două sau trei drumuri sau străzi, fiecare cu sume de 200.000 lei sau 300.000 lei. De asemenea, sunt mai multe comune în care vor fi create rețele de apă-canal, iar în altele, acestea vor fi extinse.

Comunele cu câte două sau trei obiective de investiții, adica două drumuri sau tronsoane de drum sunt: *Apa, primar Mihai Apan, PSD, (200.000 lei plus 200.000 lei), *Pomi, primar Vasile Lang, PSD, (două investiții pentru alimentare cu apă de câte 200.000 lei, plus reabilitarea drumului din comună și *Supur, primar Vasile A. :teț, PSD (asfaltări de străzi dedouă ori câte 300.000 lei în centrul de comună și în Dobra și Giorocuta).

Iată în continuare celelalte comune, sumele și obiectivele pentru care le primesc: *Bârsău, primar Traian Cirdaș, PSD, 200.000 lei (drumuri); *Bogdand, primar Aurel Bojan, PNL, 200.000 lei (ulița sat Ser); *Cămărzana, primar Vasile Bale, USL, 100.000 lei (asfaltare stradă Vârșor); *Căuaș, primar Marius Roca, PP DD, 200.000 lei (drum Rădulești); *Cehal, primar Gheorghe Jurchiș, PSD, 300.000 lei (drumuri și alimentare cu apă Cehăluț, Orbău și extindere rețea); *Certeze, primar Petru Ciocan, independent, 300.000 lei (refacere pod Huta Certeze); *Craidorolț, primar Daniel Balog, PSD, 200.000 lei (modernizare drum Craidorolț-Eriu Sâncrai-Satu Mic); *Crucișor, primar Florinel Andreica, PNL, 300.000 lei (canalizare Crucișor și Iegheriște și stație de epurare); *Culciu, primar Domokos Alexandru, UDMR, 200.000 lei (reabilitare drum Lipău); *Doba, primar Mihai Gătina, PNL, 300.000 lei (modernizare drum Boghiș-Traian); *Gherța Mică, primar Ioan Ciuta, PSD, 100.000 lei (modernizare străzi); *Homoroade, primar Simion Ardelea, PDL, 200.000 lei (modernizare drum și străzi); *Moftin, primar Gheorghe David, PSD, 300.000 lei (modernizare drumuri Moftinu Mic, Domănești și Ghilvaci); *Odoreu, primar Dumitru Pop, PSD, 300.000 lei (rețea canalizare sat Mărtinești și în centrul de comună); *Păulești, primar Nagy Iosif, UDMR, 200.000 lei (drum comunal Ambud-Amați); *Pișcolt, primar Cosmin Varga, PDL, 200.000 lei (strada Principală și cea din Resighea); *Racșa, primar Toma Betea, PSD, 400.000 lei (extindere apă-canal); *Săcășeni, primar Ferencz Levente Zoltan, UDMR, 200.000 lei (drum); *Sanislău, primar Kardosi Zoltan, UDMR, 300.000 lei (străzi); *Santău, primar Marinel Rotar, PDL, 200.000 lei (drumuri și străzi); *Săuca, primar Gheorghe Marian, PSD, 200.000 lei (canalizare centru de comună și Silvaș și Cean); *Socond, primar Ioan Crasnai, USL, 500.000 lei (modernizarea drumurilor din centrul de comună străzile Ponoare, Ciula, Pădure, Roib, Bidi, Foiuț, Uliță Vii și Tetiș și în localitatea Stâna); *Tarna Mare, primar Monica Sobius, PDL, 300.000 lei (modernizare drum); *Terebești, primar Mariana Avorniciții, PDL, 300.000 lei (rețea apă-canal); *Târșolț, primar Grigore Pop, PNL, 200.000 lei (alimentare cu apa centru comună și Aliceni); *Turț, primar Ioan Ciupac, PSD, 300.000 lei (modernizare drumuri); *Turulung, primar Gyakon G. Nicolae, FDG, 100.000 lei (modernizare drum); și *Viile Satu Mare, primar Szucs Szabolcs, UDMR, 200.000 lei (străzi în centrul de comună și în Tătărăști).

 

17 comentarii

  1. Investitii pentru drumurile din Paulesti pe cand dom primar NAGY IOSIF, nu de alta dar aici langa oras parca locuim in Congo sau mai rau ca macar aia au maimute adevarate nu ca cele de la dvs. din primarie, cum e primarul asa si anagajatii pile si relatii.

  2. La repartizarea sumelor,va rugam la primarul din Paulesti NAGY IOSI sa-i repartzati o suma mai consistenta,trebuie sa plateasca c/v. reparatiiei a gardul si stalpul de sustinere a instalatiei electrice din orasul ARDUD,sa cumpere o DACIA LOGAN NOUA,pentru primaria PAULESTI,deoarece anul trecut turta de beat cu alcoolmie de 1,15 % a produs un accident care a ingrozit lumea,imaginea, primarul Comunei PAULESTI,JUD.SATU MARE pe nume NAGY IOSIF,mort de beat tot singe pe toata fata, se clatina langa loganul nou a primariei,care era in flacari,lumea din jurul lui privea o scena perca desprinse din filme de groaza,vrem sa aflam daca prefectul are cunostinta de felul cum s-a musamalizat acest caz,alaturi de noii prostonaci, DNA,DGA,DIICOT din Satu Mare,nu-i curios, daca nu ,avem dreptul sa intrebam organele superioare,va multumim.

  3. Cel din poza nu este primaTul de bixad, care sare din partid in alt partid ca o insectuta primavara? Ce coloana au unii sa nu ramana si la bine,dar mai ales la greu intr-un partid! Acum carui electorat i se v-a adresa? Banuiesc ca usl,cel pe care acum 2 ani il injura banuiesc. Electoratul PDL mai poate avea incredere intr-un astfel de om? Intreb si eu….

  4. Am modernizat scolile,spitalele dar daca nu se vor aloca bani pentru tinerii cu copii ce umbla la containere, vom avea scoli frumoase cu TBC , spitalle cu bacterii intraspitalicesti si noi vom admira investitiile!
    Satu Mare a avut minim 10 fabrici,le-am privatizat, adica le-au desfiintat,cei cu valiza, acum ce ni se da inapoi?
    CU TINERETUL CE FACEM?

  5. Bani de a face case pentru familiile cu copii de pe malul Somesului AVETI?
    Un mic teren ce sa-l cultive aveti?
    Specialisti la sate care sa-i invete aveti?
    OCHI MAI AVETI? ATUNCI CUM DE NU-I VEDETI LA CONTAINERE FLAMINZI SI DISPERATI?

  6. Da, sunt multumit datorita faptului ca este mai mult decat nimica avand in vedere sistemul centralizat al statului roman. As fi si mai multumit daca banii produsi in Satu Mare in intreaga lor intregime ar ramane spre a fi reinvestiti tot in Satu Mare fara sa mai fie trimisa la centru (Bucurcsobanfalva). Numai ca, pt. asta ar fi nevoie de autonomnie locala sau regionala !.

  7. Dece numai in anii in care sant alegeri se gasesc bani iar in rest NU.Fiind an electoral au gasit fonduri.Aceste fonduri vor fi folosite numai pentru modernizarea de drumuri ??? Sincer, nu cred. Doamne Dumnezeule cate ati promis la alegeri dar nu va respectati cuvantul. Acuma , peste noapte ati devenit niste sfinti , o sa promiteti numai ce o sa puteti realiza,pe santuri va curge miere si bere. Pentru mine sunteti niste (nespunatori de adevar) Nu pot sa va cred indiferent ce ziceti si incercati sa faceti.Ma intreb, cine va mai crede ?

Lasă un răspuns

Connect with

Ar trebui să crească viteza limită pe autostrăzi la 150 km/h?

Italia și Cehia trec la limita de viteză pe autostrăzi la 150 km/h, în timp ce România examinează posibilitatea unei schimbări similare.
Cu peste 1.000 de km de autostrăzi de bună calitate, România are susținători pentru o creștere a limitei actuale de 130 km/h.