Peste 13.400 de participanţi la cursurile organizate de ANOFM, în primele opt luni

Scris de Cristina Bursuc, 22 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
muncitor constructii

muncitor constructii

Un număr de 13.455 de persoane au participat la programele de formare profesională organizate în primele opt luni ale anului prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor şi centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din numărul total de persoane, 11.028 sunt şomeri, 365 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite, altele decât şomerii, iar 632 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie.

Un număr de 1.411 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare. Alte 19 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite de evaluare a competenţelor.

În perioada de referinţă au fost organizate 768 programe de formare profesională gratuite dintre care, 464 programe de calificare/recalificare, 183 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare şi 121 programe de competente cheie/transversale.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie – august 2022, sunt: competenţe antreprenoriale – 808; lucrător în comerţ – 685; îngrijitor spaţii verzi – 675; inspector /referent resurse umane – 644; operator introducere, prelucrare, validare date – 637; lucrător comercial – 586; ajutor bucătar – 572; agent de securitate – 548; bucătar – 375; competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere – 336.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517