Persoane din Yemen, Egipt şi Algeria au încercat să treacă ilegal frontiera de nord | Informaţia Zilei

Persoane din Yemen, Egipt şi Algeria au încercat să treacă ilegal frontiera de nord

Scris de I. Z., 27 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Duminică, 24 noiembrie, poliţiştii de frontieră sătmăreni au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, în jurul orei 13.30, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, la aproximativ 150 meri de linia de frontieră a fost depistată o persoană care încerca să treacă ilegal din România în Ungaria.

Persoana a fost condusă la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, iar din primele verificări s-a constatat că este vorba despre M. L., în vârstă de 23 de ani, din Algeria, solicitant de azil în România. Acesta a declarat că intenţiona să ajungă în Franţa, unde are mai multe rude.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Tot duminică, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţei Oraşului Siret.

Astfel, echipa mixtă a depistat pe raza localităţii Văscăuţi, jud Suceava, trei bărbaţi de origine afro-asiatică. Persoanele în cauză nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză au vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani, iar doi bărbaţi sunt din Yemen şi unul din Egipt.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se vor lua măsurile legale ce se impun, conform procedurilor legale în vigoare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345