Image 1
Image 2

Pentru fâneţe pot lua subvenţii şi proprietarii care nu au animale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

La sfârşitul lunii mai 2015 a fost modificată Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2013. Modificarea dă şansa şi fermierilor care folosesc păşuni sau fâneţe şi nu au animale să încaseze subvenţia pe suprafaţă. Iată ce spune actul normativ!

Actul normativ invocat mai sus dă şansă utilizatorilor de fâneţe sau păşuni care nu deţin în proprietate animale să încaseze subvenţia pe suprafaţă. În acest scop utilizatorul trebuie să demonstrează că a cosit măcar o dată pe an fânul şi că l-a vândut. În cazul în care păstrează fânul pentru o anumită perioadă de timp, fermierul trebuie să dea o declaraţie pe propria răspundere în care indică unde este depozitat fânul pe care urmează să-l vândă la o dată care-i este convenabilă din punct de vedere al preţului. Declaraţia se ataşează la dosarul APIA. Agenţia poate să verifice cele declarate de utilizatorul de păşune.

Fermierul trebuie să demonstreze vânzarea fânului cu atestatul de producător, fişe de comercializare sau facturi. Pajiştile aflate la înălţimea de peste 1.800 de metri nu pot beneficia de subvenţie, nefiind eligibile.

Subvenţia pe suprafaţă este compusă din schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), 77,42 euro/ha, plata pe înverzire, 53,90 euro/ha, plata redistributivă, 5 euro/ha până-n 5 ha şi 46,75 euro/ha, pentru următoarele 25 ha până la limita de 30 ha, şi ajutorul naţional tranzitoriu (ANT), aproximativ 14 euro/ha.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns