Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 02.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiunii: învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian Vuia. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Elena Blit. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Papellas Istvan. Titlul emisiunii: A fost sfinţită orga bisericii Sfânta Familie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch .Titlul emisiuni: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Cristi Tarţa. 16.35 Portret de artist – vasile Canioşi Mestesanu. 17.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Pe vreme de vară preţurile animalelor sunt mici, iar vânzarea este aproape imposibilă

Scris de Ioan Aniţaş, 06 iulie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Caprele erau evaluate la 100 - 250 de lei bucata, în târgul de la Beltiug

Caprele erau evaluate la 100 – 250 de lei bucata, în târgul de la Beltiug

De la introducerea restricţiei privind circulaţia porcilor, ca urmare a focarelor de pestă porcină africană în Ucraina, târgurile de ţară sunt mai puţin animate. Porcii erau animalele care de cele mai multe ori îşi schimbau stăpânii. Lipsa acestora din târguri lasă aceste locaţii mai goale, bovinele şi caii nu acoperă lipsa porcilor. Preţurile viţeilor sunt relativ mici, susţin fermierii, iar vânzarea animalelor este aproape imposibilă.

Mulţi vâzători şi cumpărători puţini

Pe o vreme deosebit de frumoasă, cu temperaturi suportabile, am descins la unul dintre cele mai mari târguri de ţară din judeţ, la cel de la Beltiug. Apropierea de locul târgului ne-a convins de faptul că multă lume ar vrea să vândă, în vreme ce cumpărătorii s-au dovedit mai puţini. Pe trasul străbătut spre târgul de marţi, 5 iulie, am întâlnit comercianţi de produse industriale, de confecţii, de încălţăminte, legume, fructe, turtă dulce, miere, minuturi şi băuturi răcoritoare, caş, nu ne-am permite a afirma dacă era din lapte de vacă, de capră, de oaie, sau chiar amestec.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de miercuri, 6 iulie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.