Papricaş din piept de curcan cu găluşte | Informaţia Zilei

Papricaş din piept de curcan cu găluşte

Scris de I. Z., 08 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

Pentru papricaş: circa 1 kg piept de curcan, o ceapă (circa 100-120 g), un ardei gras (nu prea mare), ulei, o linguriţă de boia de ardei, 2 linguri (nu prea pline) de făină, circa 200 g de smântână, sare, piper.

Pentru găluşte: 300 g făină albă, 2 ouă, sare.

Mod de preparare:

Ceapa şi ardeii se mărunţesc sau se răzuiesc şi se călesc în ulei. Se adaugă carnea tăiată bucăţi mai mari sau mai mici, după plac, şi se prăjeşte uşor, până când prinde o crustă albă. Se adaugă boiaua şi condimentele, apoi se stinge cu apă. Se fierbe până când carnea se înmoaie şi apa scade de tot. În uleiul de sub carne se presară făina, se amestecă şi se adaugă smântâna dizolvată cu 2-3 linguri de apă. După ce începe din nou să fiarbă se mai adaugă puţină apă, până când sosul va căpăta consistenţa dorită, apoi se mai lasă câteva minute la fiert.

Pentru găluşte se pun circa 3 l de apă cu sare la fiert, într-un vas de cel puţin 4 l. Se amestecă făina cu ouăle, un vârf de cuţit de sare şi puţină apă rece. Se bate bine, până devine o pastă omogenă. Cu ajutorul unei linguri se mărunţeşte în apa clocotită, iar după 8-10 minute de fierbere se strecoară.

 

Abonează-te acum Online!
  1. Lena a spus: 09 noiembrie 2019, ora 10:11

    Meniu de alegeri? Puneti un ciolan ca ala ne place.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345