Image 1
Image 2

Papricaș din piept de curcan cu găluște

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru papricaș: circa 1 kg piept de curcan, o ceapă (circa 100-120 g), un ardei gras (nu prea mare), ulei, o linguriță de boia de ardei, 2 linguri (nu prea pline) de făină, circa 200 g de smântână, sare, piper.

Pentru găluște: 300 g făină albă, 2 ouă, sare.

Mod de preparare:

Ceapa și ardeii se mărunțesc sau se răzuiesc și se călesc în ulei. Se adaugă carnea tăiată bucăți mai mari sau mai mici, după plac, și se prăjește ușor, până când prinde o crustă albă. Se adaugă boiaua și condimentele, apoi se stinge cu apă. Se fierbe până când carnea se înmoaie și apa scade de tot. În uleiul de sub carne se presară făina, se amestecă și se adaugă smântâna dizolvată cu 2-3 linguri de apă. După ce începe din nou să fiarbă se mai adaugă puțină apă, până când sosul va căpăta consistența dorită, apoi se mai lasă câteva minute la fiert.

Pentru găluște se pun circa 3 l de apă cu sare la fiert, într-un vas de cel puțin 4 l. Se amestecă făina cu ouăle, un vârf de cuțit de sare și puțină apă rece. Se bate bine, până devine o pastă omogenă. Cu ajutorul unei linguri se mărunțește în apa clocotită, iar după 8-10 minute de fierbere se strecoară.

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Supă de galuste cu ficatei

SUPĂ

Supă de galuşte cu ficăţei

Supa de găluște cu ficăței este o variantă regională a supei de găluște tradiționale, adăugând o notă distinctă și o bogăție de aromă prin utilizarea ficățeilor de pui. Aceasta rețetă îmbină elemente clasice ale bucătăriei casnice cu inovații locale, oferind o mâncare reconfortantă și hrănitoare.

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.