Ingrediente:
Pentru papricaș: circa 1 kg piept de curcan, o ceapă (circa 100-120 g), un ardei gras (nu prea mare), ulei, o linguriță de boia de ardei, 2 linguri (nu prea pline) de făină, circa 200 g de smântână, sare, piper.
Pentru găluște: 300 g făină albă, 2 ouă, sare.
Mod de preparare:
Ceapa și ardeii se mărunțesc sau se răzuiesc și se călesc în ulei. Se adaugă carnea tăiată bucăți mai mari sau mai mici, după plac, și se prăjește ușor, până când prinde o crustă albă. Se adaugă boiaua și condimentele, apoi se stinge cu apă. Se fierbe până când carnea se înmoaie și apa scade de tot. În uleiul de sub carne se presară făina, se amestecă și se adaugă smântâna dizolvată cu 2-3 linguri de apă. După ce începe din nou să fiarbă se mai adaugă puțină apă, până când sosul va căpăta consistența dorită, apoi se mai lasă câteva minute la fiert.
Pentru găluște se pun circa 3 l de apă cu sare la fiert, într-un vas de cel puțin 4 l. Se amestecă făina cu ouăle, un vârf de cuțit de sare și puțină apă rece. Se bate bine, până devine o pastă omogenă. Cu ajutorul unei linguri se mărunțește în apa clocotită, iar după 8-10 minute de fierbere se strecoară.
1 comentariu
Meniu de alegeri? Puneti un ciolan ca ala ne place.