Oră de sănătate cu dr. Dorel Coica la Liceul Teoretic “George Pop de Băseşti” Satu Mare

Scris de Mihai Sălceanu, 23 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dr. Coica la Liceul Teoretic George Pop de Basesti

Elevii de clasa a IX-a de la Liceul Teoretic “George Pop de Băseşti” Satu Mare au avut parte miercuri, 23 noiembrie, de o zi deosebită. În cadrul unei “ore de sănătate” l-au avut ca invitat pe dr. Dorel Coica, managerul unui centru medical cu peste 40.000 de pacienţi.
Dr. Dorel Coica le-a vorbit copiilor despre diferite meserii, în special cele ce ţin de sănătate, despre posturologie, ozonoterapie şi hidrocolonoterapie.

Depistarea deficienţelor de postură este importantă de la o vârstă fragedă, deoarece toate problemele de sănătate, chiar şi cele de la ochi sau dinţi, pot veni de la modul în care păşim.

“Modul în care călcăm şi în care se distribuie presiunea pe talpă, influenţează întreaga postură a organismului dar şi funcţionarea acestuia. Un picior mai scurt decât celălalt, o problemă de motricitate pot avea un răspuns intens asupra organismului. La cabinetul din Satu Mare avem unul dintre cele 7 aparate de posturologie care există în lume. Cu ajutorul unui scaner 3 D bipodalic, printr-o analiză statică, dinamică stabilometrică şi posturală, se analizează postura oricărui pacient de peste 4 ani şi jumătate. Pe baza datelor primite, sistemul generează producerea unor orteze personalizate (sau taloneţi), cu rol de echilibrare posturală, care pot fi purtaţi în orice pantof”, a precizat dr. Coica.

A fost o oră interactivă, elevii fiind mulţumiţi şi încântaţi de răspunsurile primite, iar dr. Coica i-a invitat la cabinet pe tinerii care au probleme de sănătate, în special cei cu dureri de coloană, pentru consultaţii gratuite la Cabinetul de posturologie. Celor merituoşi, le-a promis că le va acorda premii din partea Cabinetelor dr. Coica, la fel ca anul trecut.

 

Abonează-te acum Online!
 1. Vlad a spus: 25 noiembrie 2022, ora 01:30

  Subscriuuuu!
  Chiar si de ziua nationala unii zisi directori reusesc sa le faca zile fripte angajatilor.
  Ministerul ar trebui sa nu dea posibilitatea unor dir.sa.si bata joc de angajati.

 2. Lilianna a spus: 24 noiembrie 2022, ora 18:22

  Buna ziua!
  D.lor de la isj,scolar de ce unii dir.din scoli pun presiune pe cadre in ceea ce priveste recuperarea,realizarea grafic.de rec.pt.ziua de 2 dec . 2022…
  De parca profesorii au cerut aceasta zi libera plus ca in acest fel aceste zile vor trece cu stress pt.angajati.
  Cu 10 zile inainte sa se ceara deja recuperarea orelor,poate unii se roaga sa prinda zilele respective sanatosi…..
  Vai,vai acest gen de comportament numai unui director normal nu.i sta!!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517