Image 1
Image 2

Opera de Stat din Berlin s-a redeschis în prezenţa cancelarului Angela Merkel

Opera de Stat din Berlin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Opera de Stat din Berlin
Opera de Stat din Berlin

Opera de Stat din Berlin, cea mai prestigioasă dintre cele trei opere din capitala germană, s-a redeschis marţi după şapte ani de lucrări de renovare şi patru ani de întârziere. Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Frank-Walter Steinmeier s-au aflat între spectatori, informează DPA citată de AFP.

Pentru această redeschidere, programată de ziua naţională a Germaniei, în sala nouă a Operei a răsunat “Faust”, de Robert Schumann, dirijat de şeful de orchestră Daniel Barenboim, director muzical al instituţiei berlineze.

Printre spectatori au fost cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Frank-Walter Steinmeier, potrivit agenţiei DPA.

Alte concerte sunt prevăzute în zilele următoare, înainte ca Opera de Stat să coboare cortina în weekend pentru două luni în care vor fi făcute diverse reglaje.

Sala, care se află din 1743 pe bulevardul cu tei Unter den Linden, şi-a căpătat renumele internaţional către finalul secolului al XIX-lea graţie şefilor de orchestră-compozitori precum Felix von Weingarten, Karl Muck şi Richard Strauss.

Ea a fost distrusă de un incendiu în secolul XIX şi de două bombardamente în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În 2010, Opera de Stat a trebuit să-şi închidă porţile pentru o serie de lucrări, reprezentaţiile continuând să aibă loc la Teatrul Schiller, în vestul Berlinului.

Redeschiderea ei era prevăzută trei ani mai târziu, pe 3 octombrie 2013, dar a fost amânată de mai multe ori din cauza unor importante probleme apărute în timpul lucrărilor, precum descoperirea de vestigii din Evul Mediu, probleme cu infiltraţiile de apă şi din cauza arhitecturii complexe care leagă scena de sala de repetiţii printr-un tunel. 

Această întârziere a afectat şi costurile, factura depăşind 239 de milioane de euro, sumă prevăzută iniţial, şi a ajuns la 400 de milioane de euro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS FESTIVAL MUZICAL

Trei taragotişti sătmăreni au evoluat la Festivalul Dumitru Fărcaş de la Cluj-Napoca

  Pe 7 august 2018, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a trecut întru cele veşnice marele taragotist Dumitru Fărcaş, născut în Groşi – judeţul Maramureş.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now
Activități atractive în prima săptămână a primăverii la Biblioteca Județeană

DE LA MIC, LA MARE

Activități atractive în prima săptămână a primăverii la Biblioteca Județeană

Ateliere de lectură și creative, vernisaj de expoziție de artă plastică, spectacol de muzică, lansare de carte, cursuri de învățare a limbii române, expoziții tematice de carte, dar și o inedită expoziție de cărți poștale, „din alt veac”, intitulată „Suvenire către gentile domnișoare” sunt doar câteva dintre activitățile propuse de Biblioteca Județeană Satu Mare pentru sătmărenii de toate vârstele.