Image 1
Image 2

O reclamaţie justificată parţial, soluţionată la Terebeşti

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Zilele trecute am fost vizitaţi la redacţie de către Florica Mateş, din Gelu, care profund indignată ne-a relatat faptul că la Primăria din Terebeşti a fost bruscată verbal de funcţionara de la impozite şi taxe.

Ba mai mult, cică nici primăriţa Mariana Avorniciţii n-ar fi reuşit să pună la punct persoana care n-a manifestat respectul care se impunea faţă de un contribuabil.

Mai concret, reclamanta susţine că în anul 2019 ar fi depuse la Primăria Terebeşti actele de succesiune după părinţi, în speranţa că se vor face modificările necesare în Registrul Agricol, dar şi în situaţia de la impozite şi taxe, în sensul stabilirii obligaţiilor pentru cei trei fraţi moştenitori. Ulterior a aflat că o parcelă de teren figurează la Ardud, acolo unde s-a pretins plata retroactivă pe 5 ani a impozitului, pentru care ea susţine că ar fi plătit an de an obligaţiile, lucru pe care nu l-a putut dovedi cu acte. Reclamanta susţine că nu s-a rezolvat problema privind departajarea pe moştenitori a proprietăţilor, iar unii funcţionari din primărie ar fi vorbit urât cu ea.

În dorinţa de a cunoaşte “istoricul” acestei nemulţumiri, am luat legătura cu Mariana Avorniciţii, primarul comunei Terebeşti. Aceasta a confirmat prezenţa reclamantei la Primăria Terebeşti încă în anul 2019, dar nu ar fi depuse actele de succesiune, motiv pentru care imobilele moştenite au rămas înscrise în coproprietate. Nu a fost depus certificat de moştenitor, ci doar extrase de carte funciară, în care nu erau menţionate vânzări de terenuri sub semnătură privată, făcute de mama reclamantei, dar nerecunoscute. Unele acte au lipsit de la dosarul de transfer al proprietăţii. Abia zilele trecute a fost clarificată situaţia, iar începând din anul 2021 o să fie deschise poziţii separate pentru cei trei moştenitori.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with