O nouă seară de tango cu Analia Selis joi la Filarmonică | Informaţia Zilei

O nouă seară de tango cu Analia Selis joi la Filarmonică

Scris de Vasile Andreica, 26 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La două luni după concertul inclus în Festivalul ”Zilele Muzicale Sătmărene”, joi, 28 noiembrie, de la ora 18.30, în Sala Filarmonicii va fi prezentat un nou concert de tango simfonic dirijat de Horvath Jozsef, având–o ca solistă pe vocalista Analia Selis. Ea revine la Satu Mare după un an şi jumătate de la cele două prezenţe ale sale în stagiunea trecută.
 
A fost pregătit un program de tango şi milonga, atât piese clasice argentiniene, cât şi câteva româneşti, intitulat ”Milonga de mis amores”. Orchestraţiile sunt realizate de Julian Caeiro. Dansează Ioana Lascu şi Horia Călin Pop.
 
Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004 şi a reuşit să se claseze pe locul 3. Între 2005 şi 2009 a lansat 4 albume de mare succes care au dus-o în atenţia mediilor de presă, radio şi televiziune din România. În anul 2014 Analia se îndreaptă spre o altă cale muzicală ce-i aduce Argentina mai aproape – drumul tangoului. A debutat în arta tangoului în turneul naţional „Vă place tango?” împreună cu violoncelistul Răzvan Suma (soţul ei) şi chitaristul argentinian Julio Santillan. Datorită succesului, turneul s-a bucurat de o a doua ediţie în anul 2015. În anul 2015 a lansat împreună cu Mariano Castro (membru al renumitei trupe de tango „Narcotango”) proiectul „Tango Simfonic”, tango aranjat pentru orchestra de cameră, pian şi voce, călătorind de atunci şi până în prezent prin toată ţara în colaborare cu cele mai importante filarmonici.
Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345