20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

O femeie din Carei reclamă că a fost luată la pumni de un medic de gardă de la Spitalul Municipal Carei

Scris de Mihaela Ghiţă, 29 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
O femeie din Carei reclamă că a fost luată la pumni de medicul de gardă de la Spitalul Municipal Carei

O femeie din Carei reclamă că a fost luată la pumni de un medic de gardă de la Spitalul Municipal Carei

O femeie în vârstă de 63 de ani din municipiul Carei, Kallai Aurica, văduvă şi mamă a unui copil cu afecţiuni psihice, încadrat în grad de handicap accentuat susţine că ar fi fost luată la pumni de un medic de gardă de la Spitalul Municipal Carei până ce i-a învineţit faţa. Tot semnatara sesizării ne-a relatat că medicul a fugit după ei şi a continuat să o lovească cu pumnii şi în afara spitalului, în plină stradă până într-atât încât a urinat pe ea de durere şi spaimă. Insa declaratiile femeii si cele ale spitalului sunt diferite  fata de cele intamplate astfel incat ramane de vazut pana la urma cine si cat are dreptate in acest caz sensibil

Femeia, după cum a declarat atât verbal cât şi în scris, s-a prezentat cu băiatul bolnav în cursul zilei de sâmbătă, 25 martie 2017, deoarece nu se simţea bine (avea ameţeli, dureri de cap şi dorea să evite o complicaţie pe timpul nopţii, respectiv o posibilă criză de epilepsie). La prima prezentare la Urgenţa spitalului, în jurul amiezii, tânărului i-a fost măsurată tensiunea arterială de către o asistentă şi au fost trimişi de medic acasă, fără nicio explicaţie. Femeia şi băiatul povestesc că s-au întors la spital în aceeaşi zi, seara, în jurul orei 20.30, când acelaşi medic a izbucnit într-o criză de nervi când i-a văzut, a luat-o pe femeie de păr şi i-a aplicat câteva lovituri pe faţă, i-a tras o palmă şi băiatului atunci când a sărit în ajutorul mamei.

După toate cele suferite, femeia s-a adresat Poliţiei locale Carei, unde a reclamat cele întâmplate, însă s-a considerat discriminată în momentul în care a dat o declaratie, poliţistul care i-a notat datele  personale a menţionat că este de etnie romă.
Femeia susţine că i-a fost reţinut buletinul la Poliţie până azi, 29 martie 2017, fapt ce a împiedicat-o să se prezinte la Medicina Legală.

Acum, atât mama, dar şi fiul îşi caută dreptatea la toate forurile competente să se ocupe de un astfel de caz.
Semnatara sesizării s-a prezentat la cotidianul Informaţia Zilei împreună cu fiul şi  preşedintele judeţean al Alianţei pentru Unitatea Romilor, Gross Alexander.

Totodată femeia s-a adresat şi conducerii Spitalului Municipal Carei unde a depus o sesizare. Managerul unităţii, dr. Elisabeta Raţ a precizat că a luat act de cele reclamate şi a înaintat cazul Comisiei de etică de la nivelul spitalului, conform prevederilor legale. De asemenea, conducerea spitalului a depus la rândul său o sesizare la Poliţia Carei pentru cercetarea cazului, deoarece se pare că cei doi petenţi ar fi aruncat cu pietre în geamul de la Camera de Gardă, l-au spart şi ar fi adus injurii personalului medical şi conducerii spitalului.

Abonează-te acum Online!
  1. dimitriu radu a spus: 30 martie 2017, ora 07:00

    nu vreau sa fiu critic nici la adresa medicilor si nici a celor care sun suferinzi,insa vad ca se continua ” ACTELE NELEGIUITE” in spitalul din CAREI.PE LANGA FAPTUL CA NU TOATE SERVICIILE SUNT OCUPATE CU MEDICI,CU TOATE CA SUNT DORITORI CHIAR DACA UNUII VREAU SA PROFESEZE INSA SE LOVESC DE REFUZUL CONDUCERII(VEZI MEDICUL OFTALMOLOGIC,CARE ESTE DORITOR INSA ESTE PERMANET REFUZAT ETC)PANA LA CE SE INTAMPLA IN CAZUL DE FATA.CONSIDER CA S-AR IMPUNE O MAI MARE RESPONSABILITATE DIN PARTEA CELOR CARE S-AU ANGAJAT IN CONDUCEREA DESTINELOR ACESTUI ORAS CAT SI A CONDUCERII SPITALULUI SA FIE MAI INCISIVI SI MAI DREPTI CU CEI SUFERINZI.EU UNUL AM MARE INCREDERE IN CADRELE MEDICALE PENTRU CA AM FOST INTERNAT DE MULTE ORI SI SERVICIILE AU FOST IREPROSABILE!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.