Image 1
Image 2

Nu cred în teoria conspirației, dar mi-e frică de ea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Campania electorală demarează concomitent cu disputa pe marginea declarării neconstituționale a internărilor persoanelor asimptomatice în spitale. În urma deciziei CCR s-a guvernul a fost obligat să renunțe și la carantinarea și izolarea persoanelor cu posibil risc de răspândire a coronavirusul.

Dintr-odată litera Constituției face concurență Sfintei Scripturi.

“Părinții” acestei Constituții desuete nu au prevăzut apariția acestui coronavirus care aduce cu sine, pe lângă moarte, și o nouă ordine mondială.

România, în urma deciziei CCR, a devenit cea mai roșie zonă din Uniunea Europeană. Zi de zi se depistează sute de noi infectați. Aceștia, dacă sunt asimptomatici, nu pot fi internați în spitale. Ei se pot plimba liberi prin piețe, terase, pot merge la mare, pot purta sau nu masca de protecție.

Pe bună dreptate, în fața acestui fenomen greu de acceptat, se revoltă, fără să poată face ceva. Curtea Constituțională a aruncat mingea în terenul PSD. Într-adevăr, social democrații știu profita de nesperata ocazie și țin în șah guvernul. Cel puțin încă o săptămână asimptomaticii se vor plimba nestingheriți prin țară, răspândind virusul în cele mai ascunse locuri din țară.

Nu știm cum se face, dar temutul virus parcă ocolește cercurile de sus ale societății. Cu mici excepții. De exemplu, a fost depistat pozitiv un deputat UDMR. Cinstit ar fi fost să fie depistați pozitivi parlamentarii care au salutat decizia CCR. Mai mult, dacă există o dreptate divină, coronavirusul ar fi trebuit să se aciueze prin sala de ședințe a Curții Constituționale.

Se pare, însă, că Dumnezeu nu participă la acest festival al fricii de moarte. Bisericile nu s-au numărat printre locurile protejate. Au fost închise, deși în parlament se adună sub aceeași cupolă mai multe persoane care sfidează măsurile de protecție decât într-o bisericuță sau într-un teatru.

Odată cu înmulțirea infectărilor pare să fi dispărut din limbajul de zi cu zi și cuvântul “relaxare”. Cu toate acestea, sute de mii de persoane se relaxează cu moartea deasupra capului, în cluburi, pe plaje, în stațiuni.

Le pasă acestor oameni de campania electorală care bate la ușile partidelor? Sunt grupuri, o mână de oameni, care se pregătesc cu înfrigurare de competiția din 27 septembrie. Deja se vorbește peste tot în lume, mai puțin în România, foarte intens despre instalarea unei noi ordini mondiale. Nu este vorba despre supraviețuirea individuală, ci mai degrabă despre creșterea înspăimântător de mare a populației pe planetă. La sfârșitul celui de-al doilea război mondial populația lumii trecea ușor peste 2,5 miliarde. La sfârșitul anilor “80 ai secolului trecut se ridica la aproximativ 5 miliarde, pentru ca în 2011 să depășească 7 miliarde. Peste 10 ani, în 2030, populația planetei Pământ este estimată la aproximativ 8,5 miliarde de persoane.

Nu știu dacă aceste date concrete alimentează teoriile conspirative. Dar dacă există un miez de adevăr, decizia CCR are o logică. Cumva trebuie împiedicată creșterea progresivă a populației. Raportat la populația lumii, coronavirusul a ucis un număr infim de persoane la nivel mondial. România nici nu contează în acest calcul pe cât de sadic, pe atât de real.

Cum să facem trecerea de la marea problemă a reinstalării unei noi ordini mondiale, a controlului populației, la ceva mai concret, la problematica specifică României? Am ajuns pe primul loc din UE la numărul zilnic de infectări. Controlează cineva acest fenomen? A ajuns cineva la concluzia că România trebuie să devină un laborator experimental? Un posibil răspuns l-ar putea oferi CCR și liderii PSD care se opun reintroducerii măsurilor restrictive.

Nu cred în teoria conspirației, dar mi-e frică de ea.

EDITORIAL-DUMITRU-PACURARU

O campanie electorală atipică

Încet, dar sigur, se profilează intrarea într-o campanie electorală atipică. Deocamdată limbajul polarizant, dreapta-stânga, populism-extremism, nu trădează obiectivele ascunse ale fiecărei formațiuni politice.

Infuzie de personalități în AUR

În loc să tot repete că partidul său va câștiga cu peste 50% alegerile parlamentare, și astfel AUR va conduce România, George Simion ar avea mai multă credibilitate dacă ar spune ceva simplu: că AUR este hotărât să schimbe raportul de putere din România.