Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Marţi, 5 iulie 2022, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfăşurat şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, anunţă printr-un comunicat Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Sfântul Sinod l-a ales prin vot secret pe Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, în demnitatea de Episcop al Daciei Felix.

Acest scaun episcopal a fost vacantat în data de 17 februarie 2022  prin transferarea Preasfinţitului Părinte Episcop Daniil Stoenescu în postul de Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, cu titulatura Densuşeanul.

Episcopia Daciei Felix este o eparhie a Bisericii Ortodoxe Române, cu sediul la Vârşeţ, care are jurisdicţie asupra comunităţilor ortodoxe româneşti din Serbia şi este direct subordonată Patriarhiei Române.
Biserica „Înălţarea Domnului” din Vârşeţ este catedrală episcopală.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, au mai fost luate următoarele hotărâri:
• Înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române a sărbătorii Aducerea Moaştelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou la Bucureşti, în ziua de 13 iulie, începând cu anul 2024;
• Aprobarea textelor Sinaxarului, Acatistului şi Slujbei Sfântului Cuvios Varsanufie de la Optina (zi de sărbătorire – 1 aprilie) ;
• Aprobarea textelor Slujbei şi Paraclisului Sfântului Ierarh Grigorie Palama (zi de sărbătorire – 14 noiembrie);
• Aprobarea textului rugăciunilor pentru pace, care se va introduce în Liturghier, Molitfelnic şi în Cărţile de rugăciune.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517