"Muzica Inimii Mele" a oferit un maraton al cântecului la Poesis | Informaţia Zilei

“Muzica Inimii Mele” a oferit un maraton al cântecului la Poesis

Scris de Vasile Andreica, 24 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Deşi Marele Premiu nu s-a acordat, au ieşit în evidenţă câteva talente promiţătoare

Început vineri după-amiază pe la ora 16:30, festivalul-concurs pop-rock “Muzica Inimii Mele” organizat de Şcoala de Arte a umplut sala de spectacole a Centrului Multicultural Poesis şi a oferit un maraton al cântecului care a durat mai bine de cinci ore şi s-a încheiat fără a oferi un mare câştigător.

După o deliberare foarte lungă, juriul alcătuit din Călin Ionce (Baia Mare – preşedinte), Varga Miklos (Teglas, Ungaria), Camelia Tăbăcaru-Goia (Liceul de Artă ”Aurel Popp” Satu Mare), Marilena Popa (Alba Iulia) şi Marius Martinaş (Botoşani) – ultimii doi desemnaţi prin tragere la sorţi dintre profesorii şcolilor participante – a hotărât ca la ediţia 2019 să nu acorde Marele Premiu. Pe bună dreptate, întrucât nicio prestaţie a celor 33 de concurenţi din 8 judeţe ale ţării şi din Ungaria nu s-a ridicat la nivelul cerut de prestigiul unui concurs ajuns la a 13-a ediţie şi care, conform preşedintelui juriului, a dat câştigători care au avut mai apoi parcursuri artistice remarcabile.

S-au acordat în schimb două premii întâi, câştigate de două interprete foarte tinere şi extrem de diferite ca manieră de exprimare scenică, ambele din Satu Mare: Rebecca Denisa Dobie (13 ani, sobră, sensibilă) şi Maia Simuţiu (11 ani, zglobie, simpatică şi cu valenţe reale de entertainer). Nivelul concursului a fost de data asta mai curând mediocru, mulţi concurenţi preferând efecte vocale superficiale în locul interpretărilor inteligente şi bine controlate. Ne-a plăcut mult şi Tamara Nemeti, elevă a Liceului de Artă sătmărean, aflată şi ea pe lista premianţilor. O listă mai lungă ca de obicei, căci concursul a contat şi ca o a doua ediţie a festivalului ”Paula Raţ”, astfel că familia regretatei soliste a acordat şi ea un set de premii, oferind participanţilor şi CD-uri şi tricouri în memoria Paulei.

Iată aşadar palmaresul ediţiei 2019 a concursului ”Muzica Inimii Mele”:

Premiul I – Rebecca Denisa Dobie (Satu Mare), Maia Simuţiu (Satu Mare)

Premiul II – Anamaria Moldovan, Emanuela Dumitran (Baia Mare)

Premiul III – Ioana Sânziana Satmari (Satu Mare), Tamara Nemeti (Satu Mare)

Menţiuni – Iuliana Andreea Opriş, Bogdan Poiană (Baia Mare), Ştefania Hotca (Satu Mare), Alessia Sara Haiduc (Zalău)

Premiile RecreArt Baia Mare (sesiuni de înregistrări) – Emanuela Dumitran, Andreea Eleonora Gheţa (Baia Mare).

Palmaresul Festivalului-concurs ”Paula Raţ” – premiile au fost înmânate de Catrinel Raţ:

Trofeul festivalului – Ştefania Hotca

Premiul I – Emanuela Dumitran

Premiul II – Bogdan Poiană

Premiul III – Alessia Sara Haiduc

Premiul de popularitate – Romina Cherecheş (Satu Mare)

Premiile Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare (două picturi): Rebeca Denisa Dobie, Ştefania Hotca.

Înaintea rundei a doua a concursului a susţinut un recital Adrian Brodi, acompaniat la pian de Călin Ionce, iar în timpul deliberării câştigătoarea Marelui Premiu din 2018, Tiffany Sipos din Târgu Mureş, a susţinut un recital alături de pianistul care o acompaniază în mod curent, Sardi Tamas. Ocazie cu care concurenţii au putut vedea şi auzi cum se prezintă cineva care a binemeritat Marele Premiu. Şi suntem convinşi că anul viitor vor veni la MIM mai motivaţi şi mai pregătiţi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345