Muzeul în era digitală, expoziţie la Muzeul Judeţean

Scris de Mihai Sălceanu, 11 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Muzeul Judeţean Satu Mare invită sătmărenii în data de 14.01.2022, ora 11 (Expoziţia Temporară a Muzeului, str. V. Lucaciu, nr. 21) la Vernisajul expoziţiei „Muzeul în Era Digitală”. Expoziţia are ca obiect prezentarea noilor tehnici de expunere ce urmează a fi utilizate în expoziţia permanentă care va fi  realizată începând cu anul 2023 în cadrul Proiectului EASYDOOR. Cu acest prilej, va fi vernisată şi expoziţia de realitate virtuală „Dacica 3D”, realizată în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. În programul vernisajului expoziţiilor ce utilizează tehnică digitală, este oferită o plimbare virtuală cu trăsura prin centrul Zalăului de la începutul secolului XX.

Vernisajul va fi urmat de dezbaterea publică „Patrimoniul cultural în Era Digitală„. În cadrul dezbaterii vor fi prezentate mijloace digitale moderne şi modalităţi noi de prezentare a patrimoniului în cadrul unor expoziţii muzeale din nord-vestul României, expoziţii recent realizate sau expoziţii aflate în fază de proiect.

Expoziţia şi dezbaterea publică, acţiuni înscrise temei patrimoniului cultural, sunt evenimente dedicate Zilei Culturii Naţionale. Rolul manifestărilor culturale organizate de muzeele din nord-vestul României este acela ca printr-o acţiune conjugată să atragă atenţia asupra unor noi direcţii de conlucrare cu autorităţile, cu vectorii culturali regionali şi cu veritabilii consumatori de cultură.      

Odată cu identificarea aşteptărilor din spaţiul public şi în zona instituţiilor colaboratoare din domeniul valorificării patrimoniului cultural şi turistic, se va realiza un schimb de experienţă profesională şi vor fi oferite soluţii pentru ca lumea materială a patrimoniului din muzee (o lume a generaţiilor trecute) să fie corelată cu lumea imaterială cibernetică (un spaţiu virtual „colonizat” de noile generaţii).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517