Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 linguriţe de zahăr, sucul de la o jumătate de lămâie verde (lime), 2 ramuri de mentă proaspătă (frunzele şi tulpina), 90 ml apă minerală carbogazoasă, 45 ml rom alb, 4 cuburi de gheaţă

Preparare:

Frunzele de mentă se pun într-un pahar mai înalt și se zdrobesc ușor cu ajutorul pistilului de la mojar, astfel își va lăsa mai bine aroma în băutură. Puneţi zahărul tos în pahar și stoarceţi suc de lămâie verde cât să acoperiţi zahărul. Se adaugă și câteva felii de limetă, iar cu ajutorul pistilului sau cu o linguriță de coctail amestecaţi bine pentru a elibera aroma mentei. Turnaţi apa minerală, romul alb şi adăugaţi cuburile de gheaţă (reţeta originală din Cuba nu se face cu gheaţă pisată, doar cu cuburi de gheaţă). Se mai pot adăuga felii de portocale, bucăți de căpșuni, ananas sau alte fructe, precum și lichior de cocos sau ananas, dar rețeta clasică nu prevede decât ingredientele menționate la început. Se amestecă ușor și se servește cu paiul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Chifteluțe crocante de pui

APERITIVE

Chifteluțe crocante de pui cu crustă de semințe

Transformați clasicele chifteluțe de pui într-un aperitiv inovator și delicios cu această rețetă de chifteluțe în crustă de semințe. Nu doar că sunt o alegere sănătoasă, dar adăugarea de semințe aduce un plus de textură și gust. Aceste chifteluțe vor deveni rapid vedeta oricărui platou de aperitive, impresionând prin aspect și savoare.

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.

Pate de pește cu ceapă verde

APERITIVE

Pate de pește cu ceapă verde

Această pastă de pește este perfectă pentru a fi servită pe pâine prăjită sau ca umplutură pentru sandvișuri. Ușor de preparat și delicioasă, reprezintă o opțiune excelentă pentru un mic dejun sățios sau un aperitiv rapid pentru oaspeți.