Mojito | Informaţia Zilei

Mojito

Ingrediente:

2 linguriţe de zahăr, sucul de la o jumătate de lămâie verde (lime), 2 ramuri de mentă proaspătă (frunzele şi tulpina), 90 ml apă minerală carbogazoasă, 45 ml rom alb, 4 cuburi de gheaţă

Preparare:

Frunzele de mentă se pun într-un pahar mai înalt şi se zdrobesc uşor cu ajutorul pistilului de la mojar, astfel îşi va lăsa mai bine aroma în băutură. Puneţi zahărul tos în pahar şi stoarceţi suc de lămâie verde cât să acoperiţi zahărul. Se adaugă şi câteva felii de limetă, iar cu ajutorul pistilului sau cu o linguriţă de coctail amestecaţi bine pentru a elibera aroma mentei. Turnaţi apa minerală, romul alb şi adăugaţi cuburile de gheaţă (reţeta originală din Cuba nu se face cu gheaţă pisată, doar cu cuburi de gheaţă). Se mai pot adăuga felii de portocale, bucăţi de căpşuni, ananas sau alte fructe, precum şi lichior de cocos sau ananas, dar reţeta clasică nu prevede decât ingredientele menţionate la început. Se amestecă uşor şi se serveşte cu paiul.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517