Mituri despre Las Vegas: Ai voie să faci poze într-un cazinou?

Scris de I. Z., 09 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cazinourile din Las Vegas sunt vizitate anual de milioane de oameni şi aşa cum se întâmplă în cazul multor locuri populare au apărut numeroase mituri. Unul dintre cele mai populare este că în cazinourile din Las Vegas este interzis să faci fotografii.

În cele mai multe cazinouri din Las Vegas vei vedea din loc în loc semne prin care ţi se va arăta că fotografiatul este interzis. Nu este o infracţiune, ci o politică a cazinourilor, care îşi doresc să respecte confidenţialitatea celorlalţi clienţi.

Nu toţi cei care ajung într-un cazinou îşi doresc să facă public acest lucru. Vor să se distreze în voie, motiv pentru care cazinourile respectă acest lucru. În cazinouri pot ajunge oameni de toate categoriile, iar unii dintre ei nu îşi doresc să se afişeze pe reţelele de socializare. 

Conform fostului reporter de investigaţie de la Las Vegas Review Journal, AD Hopkins, această regulă a fost implementată încă de la apariţia primelor hoteluri din regiune. Pe atunci, cazinourile nu aveau cea mai bună imagine şi oamenilor nu le plăcea să se ştie că merg într-un astfel de loc. 

„Adeseori mi se spunea că nu putem face fotografii într-un cazinou pentru că era ilegal. Apoi am scris despre Mike Gaughan, viitorul proprietar al South Point. El nu doar că mi-a permis să-i fac poză în cazinoul lui, dar a insistat. El s-a gândit că unii agenţi de securitate au stabilit că este mai uşor să spună, fără să fie adevărat, că este ilegal să faci fotografii, decât să se asigure că au acordul tuturor celor din imagine”, a afirmat AD Hopkins. 

Regulile s-au mai relaxat între timp 

Deşi această regulă este încă în vigoare, ea nu se mai respectă la fel de tare ca în trecut. Asta deoarece şi industria de jocuri de noroc s-a schimbat mult în ultimele decenii. Au apărut telefoanele inteligente şi toată lumea are asupra sa cel puţin unul cu care poate să imortalizeze un moment. Mai mult, jocurile de noroc s-au dezvoltat tot mai puternic şi în mediul online. Aşa se face că au apărut mii de operatori la nivel internaţional, iar oferta este tot mai variată. Inclusiv în tara noastră sunt peste 30 de operatori licenţiaţi, astfel că pe piaţă şi-au făcut apariţia şi site-uri precum CazinoPeNet, care îşi propun să le ofere utilizatorilor informaţii solide şi analize profesioniste pentru a-i ajuta să facă cele mai bune alegeri şi să se distreze responsabil. 

Şi cum piaţa online devine tot mai ofertantă, acesta este şi unul dintre motivele pentru care rigiditatea din Las Vegas nu mai este la fel că în urmă cu câteva decenii. Regulile rigide înstrăinează clienţii şi creează tensiuni inutile între oaspeţi şi personal. În cazul în care îţi faci un selfie într-un cazinou nu ţi se va spune astfel nimic, cât timp în cadru nu se află şi alţi oameni prezenţi acolo. Dar cu siguranţă nu va fi tolerat un gest prin care vei fotografia în profunzime toţi participanţii. 

Pentru a arăta acest lucru, cazinoul Four Queens a afişat chiar un mesaj în care îi îndeamnă pe oameni să îşi facă fotografii, însă cu menţiunea că nu trebuie să deranjeze jocurile în derulare sau alţi vizitatori. Camerele video sunt însă în continuare interzise. 

De asemenea, cazinouri ca MGM Park au creat zone speciale în care se pot face fotografii, departe de mesele live şi de aparatele tip slot machine. Acestea sunt potrivite pentru cei care îşi doresc să aibă o amintire, dar în acelaşi timp nu îi deranjează pe ceilalţi vizitatori, astfel că reprezintă compromisul ideal.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517