Ministerul Apărării recrutează rezervişti voluntari

Ministerul Apărării Naţionale organizează, începând din data de 16 mai 2022 o nouă campanile de recrutare şi selecţie pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. În această serie sunt 871 de locuri disponibile pentru toate categoriile de personal (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, soldaţi şi gradaţi).
Pentru orice informaţie suplimentară pe durata procesului de recrutare şi selecţie, personalul recrutor vă stă la dispoziţie şi poate fi contactat pe timpul programului de lucru cu publicul în zilele de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08.30-16.30 şi marţi între orele 10.30-18.30 la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Satu Mare, situat în localitatea Satu Mare strada Petöfi Sándor nr. 47 sau la numerele de telefon 0261/717123, 0261/716513.
Odată cu adoptarea Legii nr. 115/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor militari, respectiv republicarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari, au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creşterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, dintre care cele mai semnificative sunt: remuneraţia acordată în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni este de 30% din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut; nu există obligaţia restituirii cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situaţia nesemnării/ nefinalizării contractului; drepturi de echipare şi de hrană, conform reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate; cursuri gratuite, potrivit reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate, în funcţie de nevoile unităţilor militare.

 

La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere şi vor prezenta următoarele documente:
– actul de identitate, în original şi în copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii.
– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie.
– permisul de conducere valabil, eliberat de către autorităţile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice>
– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517