Mii de sătmăreni care au donat sânge primesc carduri valorice

Scris de Mihaela Ghiţă, 02 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare aduce în atenţia donatorilor care s-au prezentat la centru şi au donat în ultimele 4 luni, că începând cu data de 1 septembrie 2022 se vor elibera cardurile.

”Îi informăm pe donatori că începând cu data de 01.09.2022 se vor elibera cardurile pentru toţi cei care au donat în luna mai, iunie, iulie şi august 2022. Această întârziere în acordarea cardurilor a fost generată de procesul de tipărire a documentelor care are loc în China şi a durat un timp mai îndelungat datorită pandemiei. Este o problemă cu care s-au confruntat şi celelalte centre de transfuzie sanguină din ţară”, precizează managerul Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare, dr. Doiniţa Crişan. De asemenea, a fost menţionat faptul că aceste carduri sunt deja încărcate şi vor putea fi utilizate de beneficiari la orice punct alimentar strict pentru cumpărarea de alimente, excluse fiind produsele din tutun sau alcool.
Pentru a putea intra în posesia cardurilor, donatorii se vor prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare la Compartimentul Contabilitate-Administrativ aflat la etajul 2, cu următoarele documente: cartea de identitate şi carnetul de donator pe care se află trecută data donării de sânge. Reamintim că bonurile va-lorice de hârtie nu se mai eliberează din data de 31 martie. Suma alocată pentru fiecare donare a rămas aceeaşi, respectiv 67 de lei.
Dr. Doiniţa Crişan a semnalat nevoia acută de sânge la toate grupele, pe primul loc fiind grupa A2 pozitiv şi negativ, urmată de B3, AB4 şi O. ”Suntem deficitari la toate grupele de sânge.
În ultima perioadă cererea din partea spitalelor este foarte mare datorită numeroaselor accidente de circulaţie, dar şi a altor afecţiuni grave ale pacienţilor, unii dintre ei fiind internaţi la Cluj sau Târgu Mureş”, a menţionat managerul Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 02 septembrie 2022, ora 13:05

    Asta reflecta nivelul de saracie umana cand mergi sa dai sange pt. niste carduri ca sa mai poti trai ( fortat de situatie) !!!. Umilinta totala !!!. Asta v-ati dorit si urmarit in Decembrie 1989 ???. Colonie mizerabila romaneasca !!!. Aici ati ajuns cu marea voastra unire cu care va mandriti ?….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517