Mihai Huzău îşi anunţă demisia din ALDE | Informaţia Zilei

Mihai Huzău îşi anunţă demisia din ALDE

Mihai Huzau

Pe adresa redacţiei, am primit un comunicat din partea lui Mihai Huzău, fost vicepreşedinte ALDE, prin care îşi explică demisia din partid.

Redăm texul integral.

Se ştie de ceva timp faptul că lucrurile nu merg în direcţia bună în ALDE, partidul din care fac parte şi cred că această situaţie ar trebui să îi determine pe membrii acestui partid să ia nişte decizii radicale prin care să încerce să îşi schimbe mentalitatea şi implicit percepţia cetăţenilor faţă de partid.

Cu toate acestea, modul în care s-a înţeles că trebuie să se producă schimbarea preşedintelui organizaţiei judeţene, loc rămas vacant prin demisia dlui. Ovidiu Silaghi arată că această mentalitate bazată pe manevre şi jocuri de culise nu se doreşte a fi înlocuită.

În prima fază, s-a ales varianta nedemocratică de a nu se lua în considerare opţiunea Biroului Judeţean pentru această funcţie, prin refuzul de a se supune această decizie la vot. S-a declinat astfel competenţa deciziei alegerii preşedintelui organizatiei ALDE Satu Mare înspre Biroul Naţional, unde în mod normal sau corect ar fi trebuit să fie supuse la vot cele două propuneri ale Biroului Judeţean, respectiv Adrian Ştef şi Mihai Huzău.

Din păcate acest lucru nu s-a întamplat, numele meu fiind exclus de pe lista de opţiuni, înainte de şedinţa Biroului Naţional. Astfel, Adrian Ştef era singura opţiune rămasă, acesta fiind în consecinţă şi votat.

Am dorit schimbarea în bine a acestei organizaţii şi am încercat permanent să transmit lucruri noi care am considerat că ar fi creat valoare şi o altă percepţie a cetăţenilor faţă de ALDE Satu Mare. În acest moment este evident pentru mine că aceste lucruri nu se doresc.

Accept să pierd în urma unui vot democratic, dar nu pot accepta lipsa de fairplay, de colegialitate şi lipsa curajului pentru o confruntare corectă. Abordarea aleasă contravine tuturor principiilor mele de etică şi moralitate politică. Acesta este şi motivul pentru care am ales să demisionez din ALDE.

Mihai Huzău

Abonează-te acum Online!
  1. zoli a spus: 16 mai 2020, ora 17:37

    Functiile se impart intre neamuri in familie …..In locul unui nimic vine alt nimic

  2. Babacu a spus: 15 mai 2020, ora 11:13

    ALDE si-a dat obstescul sfirsit… Funeraliile vor avea loc la primele alegeri parlamentare.

  3. Dac Bulibas a spus: 15 mai 2020, ora 10:36

    Felicitari !!!. Nu stiu daca ai fi fost unul mai util decat Stef dar Stef asa cum a mai demonstrat nu este deloc o alegere buna !. Pt. cei ca Stef se scufunda ALDE in sondaje !…O schimbare ar fi fost binevenita !. Taricescu si-a atins scopul, in cel mai rau caz va beneficia de o pensie babana frumusica !. ALDE trebe reformat pe baza de conceptii/principii morale sanatoase pt. a recastiga increderea societatii numai ca pt. asta trebe un lider Bulibas pe modelul Orban Viktor !. PSD si PNL pot fi combatute foarte usor deoarece au politicieni rebuturi de joasa speta cu o pregatire jalnica !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345