Micii fotbalişti îşi vor relua pregătirile în curând | Informaţia Zilei

Micii fotbalişti îşi vor relua pregătirile în curând

Scris de Constantin Demian, 22 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a dat o veste bună sportivilor aflaţi la vârsta copilăriei sau adolescenţei şi părinţilor acestora. Potrivit comunicatului, părinţii îşi pot duce copiii la antrenamentele de fotbal.

“Deocamdată nu se vor putea face antrenamente colective. Pentru început tinerii vor putea efectua doar şedinţe de pregătire fizică, în condiţii speciale: în grupe de câte trei şi respectând distanţarea socială”, a declarat Ionuţ Stroe, care a mai adăugat că este optimist în ceea ce priveşte reluarea antrenamentelor colective.

Ministrul a mai spus: ”Dacă cluburile studiază foarte bine ordinul pe care noi l-am dat, orice sport, în condiţiile în care iese în aer liber, ar putea în regim de trei cu distanţare doi metri în regim de repaus, şase în regim de efort să repornească activitatea. Situaţia va fi reevaluată peste  două săptămâni  şi, după consultări cu experţi din Ministerul Sănătăţii, există posibilitatea ca antrenamentele să se desfăşoare într-un cadru lărgit.”

Ce spun unii conducători sătmăreni?

Contactat telefonic, profesorul Dorel Ziman, directorul Liceului cu Program Sportiv Satu Mare, ne-a declarat că de săptămâna viitoare se vor relua antrenamentele conform regulilor instituite de autorităţi. Deocamdată antrenamentele vor fi reluate la grupele mai mici după care, în funcţie de evoluţia pandemiei, se vor extinde şi la celelalte grupe. Vă reamintim că LPS Satu Mare are 4 echipe de juniori înscrise în campionatele organizate de FRF, U15, U16, U17 şi U19, şi alte echipe, unele în parteneriate cu cluburi private, care activează în campionatele de copii şi juniori organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Satu Mare.

Pe de altă parte, Florin Fabian, antrenorul coordonator de la CS Primavera Satu Mare, ne-a declarat că decizia este binevenită, dar va fi destul de greu de pus în practică. “Avem multe grupe şi  copii la echipele  noastre de la Primavera şi numai un teren pe care putem să lucrăm. Dar ne vom relua antrenamentele şi vom respecta regulile. Acum suntem în curs de organizare, vom face grupe de câte 3 şi vom trece la treabă”, a spus fostul jucător al Olimpiei Satu Mare.

Nelu Donca, coordonatorul grupelor de la CS Juniorul Satu Mare, ne-a spus că de luni se va da drumul la pregătirea fizică. ”Vom începe cu cei de la grupele mai mari şi sper ca peste 2 săptămâni să putem trece şi la o altă etapă. Ar fi bune şi nişte jocuri, dar nu cred că se va putea face aşa ceva în următoarea perioadă”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345