Metropolitan Opera va găzdui, pentru prima dată, un spectacol cu un transsexual

Scris de Vasile Andreica, 18 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Americanca Lucia Lucas, în vârstă de 39 de ani, se va afla pe afişul noii producţii „Billy Budd” de la Metropolitan Opera. Fost bărbat, cu voce de bariton, şi-a început tranziţia către un corp de femeie în 2014, potrivit Le Figaro.

Este vorba despre o premieră. Lucia Lucas, care apare în programul stagiunii 2020-2021 de la Metropolitan Opera din New York, va deveni în curând primul cântăreţ transexual care va urca pe scena de la Lincoln Center.

De la debuturile sale, americana în vârstă de 39 de ani a interpretat roluri de bărbat adaptate vocii sale de bariton şi începutul tranziţiei sale către un corp de femeie în 2014 nu a schimbat nimic.

Deja în mai 2019, ea a fost prima artistă transgen aleasă de o companie de operă profesionistă din Statele Unite pentru a interpreta rolul titular dintr-o lucrare clasică. A interpretat „Don Giovanni” în opera lui Mozart, la Opera din Tulsa, în Oklahoma.

Devenită femeie, Lucia Lucas nu s-a gândit să renunţe la vocea de bariton. „Cred că aş putea să-mi schimb vocea în contralto, mezzo sau soprană. Dar cât timp îmi va lua şi care vor fi şansele mele de a fi distribuită?”, s-a întrebat ea pentru The Guardian în mai 2019. „Între timp, am de lucru la repertoriul standard de bariton până în 2022. De ce aş schimba ceva?”.

La Met, stagiunea viitoare, Lucia Lucas va fi pe afişul operei „Billy Budd”, de Benjamin Britten, a cărei acţiune se desfăşoară la bordul HMS Indomitable, o navă din flota britanică din secolul al XVIII-lea.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517