Image 1
Image 2

Medicii veterinari au amendat cu 2.000 de lei o pizzerie din Satu Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Normal
0

21

false
false
false

RO
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

 

 

            În perioada 21 – 27 martie, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare a realizat 65 de acţiuni de control în unităţi şi gospodării ale populaţiei. S-au aplicat două avertismente şi o amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei.

 

       Au fost verificate exploataţii profesionale şi non profesionale de animale, unităţi de alimentaţie publică, cantine, unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi de ambalare produse non animale, unităţi de procesare carne, unităţi de procesare lapte.

 

       Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor au fost aplicate două avertismente şi o amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei.

 

       Au fost sancţionate deficienţe precum: nerespectarea Normelor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor  privind evidenţa animalelor, fiind date avertismente într-o fermă de creştere a porcilor la Adrian şi într-una de bovine la Halmeu; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, fiind aplicată amenda contravenţională de 2.000 de lei la o pizzerie din Satu Mare.

 

       Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, DSVSA Satu Mare va stabili un program prelungit de lucru în baza căruia medicii veterinari, inclusiv cei de la circumscripţiile sanitar veterinare zonale, vor efectua controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitar veterinare în târgurile de animale, pieţele agroalimentare, abatoare, centre de sacrificare temporare, unităţi de tranşare, depozite, unităţi de alimentaţie publică, unităţi de comercializare a produselor de origine animală.Pentru orice sesizare sătmărenii pot apela numerele de telefon: 0800826787 sau 0261715956.

 

       Sătmărenii care în acest sfârşit de săptămână taie porci în sistem tradiţional pentru consum propriu pot solicita examen trichineloscopic sâmbătă, 29 martie între orele 8-13 şi duminică între orele 8-12 la Circumscripţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 2 din Piaţa Someş.

 

Carnea provenită de la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei este destinată strict pentru consum familial. Este interzisă comercializarea cărnii de porc sub orice formă obţinută în urma sacrificărilor de porci din gospodăriile populaţiei.

Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancţiuni contravenţionale sau penale după caz.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with