Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Aurelia Pop. Mihaela Ghiţă, titlul emisiuni: Federaţia Sanitas se pregăteşte de proteste (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Alexandru Horvat, Radu Ulmeanu, Adrian Pop, titlul emisiunii: 38 de localităţi, din 15 judeţe afectate de o nouă furtună (reluare) 02.24 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Cetăţenii, chemaţi să se implice în Săptămâna Mobilităţii Europene 03.07 Folkshop la Satu Mare Shopping Plaza 04.31 Info magazin, cu Adriana Tivadar 04.50 Info studio, cu Eva Laczko, titlul emisiunii: Sătmărenii şi Raza Speranţei de 15 ani alături de copiii suferinzi de boli maligne 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Livada de nuci, o adevărată fabrică de bani 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Aurelia Pop. Mihaela Ghiţă, titlul emisiuni: Federaţia Sanitas se pregăteşte de proteste (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.37 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 10.35 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Cetăţenii, chemaţi să se implice în Săptămâna Mobilităţii Europene 11.07 Inaugurarea noului showroom Lebăda 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Alexandru Horvat, Radu Ulmeanu, Adrian Pop, titlul emisiunii: 38 de localităţi, din 15 judeţe afectate de o nouă furtună (reluare) 13.00 Ştiri 13.40 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Loredana Aracs, titlul emisiunii: Diagnostic şi tratament în bolile oncologice 14.12 Teleshopping 14.28 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Budău, titlul emisiunii: Cum să vedem binele în orice situaţie 15.25 Concert Inedit 15.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Vasile Moiş – raport la 2.190 de zile 16.51 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Carmen Bratosin, Ovidiu Pop, titlul emisiunii: File din istoria Colegiului Mihai Eminescu 17.50 Sport, meci de fotbal, Unirea Tăşnad-U Cluj 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Carnea de struţ, delicatesă în bucătărie 22.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 23.30 Ştiri

Maşini staţionate ilegal în parcări cu plată

Scris de Vasile Nechita, 19 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În mai multe parcări din municipiul Satu Mare staţionează, gratis, numeroase maşini care împiedică intrarea şi ieşirea proprietarilor care au încheiat contracte cu Administraţia Domeniului Public (ADP) şi au achitat contravaloarea acestora. Un exemplu este parcarea din faţa blocurilor K 6-8-10-12 (RSAND 9) de pe bulevardul Sănătăţii.

În acest caz, spaţiul disponibil nu îngăduie manevrele de intrare şi ieşire a maşinilor din locurile marcate atunci când alături staţionează altele, uneori zile întregi.
Într-o sesizare adresată ADP, locatari din zonă au solicitat interzicerea staţionării în parcare. „Aş dori să precizez că nu e vorba de un moft, ne precizează un locatar, ci de un chin zilnic la care e supus beneficiarul contractului de parcare. Pe deasupra, suntem expuşi şi riscului de a produce accidente, avariind maşinile învecinate (ceea ce s-a şi întâmplat)”.
În scrisoarea de răspuns a Administraţiei Domeniului Public, semnată de Liviu Maniţa, inspector, şi Cristian Bozai Vodă, director general, se spune că sesizarea „va fi supusă spre analiză Comisiei de siguranţă a circulaţiei din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare”.
Locatarii din aceste zone aşteaptă cât mai curând soluţionarea acestei probleme din partea instituţiei care administrează aceste spaţii şi încasează sumele aferente contractelor.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
 1. Germanicus a spus: 18 septembrie 2017, ora 13:28

  Sistemul de parcare cu rezervare este foarte prost ,a fost gandit numai pt a face bani .Trebuiau facute cu max 60% rezervatesi 40% libere .Sunt locuri unde mergi in vizita la rude ,prieteni etc si nu poti parca pt ca toate sunt rezervate .

 2. ciprian a spus: 16 septembrie 2017, ora 15:28

  Unul care vine in vizita pe Brandusa nu are unde sa parcheze…este plin de indicatoare cu oprirea si stationarea interzisa, iar in parcarile cu plata ai sansa sa-ti fie zgariata(vopsita) masina, cauciucuri taiate sau amenda de la ADP…cineva ori e prost ori nu gandeste!

 3. Serban V. a spus: 14 septembrie 2017, ora 21:05

  Haideti pe strada Mileniului sa vedeti cum se parcheaza de cand managerul orasului dl. Maskulik a dispus sa se instituie sens unic pe o portiune a acestei strazi, exclusiv ptr a avea loc de parcare gratuita cei care lucreaza la institutiile din zona. O adevarata bataie de joc. Nu exista nici macar un studiu de impact, ce sa mai zicem de alte lucruri obligatorii care trebuiau realizate de catre cei care ne „ghideaza” circulatia in oras. Va invitam, sa veniti si sa vedeti cam care e situatia in aceasta zona.

 4. Dan.C a spus: 13 septembrie 2017, ora 11:40

  D-le Nechita, e o problema ce tine de lipsa educatie si a celor care nu respecta o parcare inchiriata,dar si a chiriasului parcarii.
  Chiriasul parcarii de ce nu suna la 112 sau Politia Locala sa sesizeze ca este ocupata ilegal parcarea?
  Sunt sigur ca daca toti proprietarii de parcari ar suna la politie,va garantez ca intr-un termen cat mai scurt problema ar fi rezolvata.
  Dar eu constat o problema si mai grava cu parcarile.Mai nou 30-40% din masinile din parcari sunt ori abandonate,ori de firme,de la autoturisme, furgonete,camioane de la 1,5 to,la 5 to si atentie masini ale institutiilor statului(nu o fi abuz in serviciu d-lor?).
  Primaria ar trebuii sa interzica parcarea acestor mijloace(ale firmelor,ca de cele ale institutiilor nu mai discut) acasa la conducatorii auto pe raza municipiului ,iar firmele sa-si parcheze mijloacele de transport la sediul firmei.
  Dar credeti in naivitatea dvs.ca intereseaza pe cineva chestia asta de respectat cetateanul care plateste taxe?
  Pai uite numai doua chestii de bataie de joc si durut la doi metrii de cot;
  1.intrarea de pe drumul Carei pe str.Energiei,gura de canal cu 30 de cm fata de invel si de jur imprejurul ei denivelari si de 30 de cm.
  2.Intrarea de pe Drumul Carei cum vii de la Kaufland si intri pe drumul NOU de acces in Micro 16,inainte de semafoare,a fost decopertat de apx.2 luni,pe o distanta de 10-15 metrii semnalizata ,dupa care,CULMEA,NU AU ASFALTATO ,DAR IN SCHIMB au pus semnt de acces interzis DE PE cAREIULUI.
  CUM DEFINITI ,,RESPECTUL”FATA DE CETATEAN A ACESTOR…SPUNETI-LE DVS.CUM DORITI.
  Hai sa va vad,d-le Nechita ,CURAJ!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.