Image 1
Image 2

Marko Attila, Crinuța Dumitrean și Horia Simu, trimiși în judecată în dosarul ANRP 5

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Marko Attila
Marko Attila

Crinuța Dumitrean, fostă șefă ANRP, Marko Attila, fost membru al comisiei Centrale de Despăgubiri, și economistul Horia Simu au fost trimiși în judecată într-un dosar ANRP cu prejudiciu de aproape 8 milioane de euro.

Procurorii DNA o acuză pe Crinuța Dumitrean de luare de mită și abuz în serviciu, pe Marko Attila de abuz în serviciu și pe Horia Simu de spălare de bani în formă continuată, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Alături de ei au mai fost trimiși în judecată și alți inculpați. Marko Attila nu se află pe teritoriul României, deci va fi judecat în lipsă.

DNA susține că Simu, pe 22 octombrie 2009, a cumpărat cu 700.000 de euro, printr-un intermediar, drepturile litigioase ce priveau o suprafață de teren din municipiul Constanța. Ulterior, el ar fi apelat la mai mulți angajați ai societăților sale, dar și la persoane cu funcții de conducere din cadrul unor instituții publice pentru ca acestea să intervină la nivelul autorităților implicate și să obțină urgentarea obținerii despăgubirilor.

”Urmare a acestor demersuri, la data de 26 mai 2011, inculpații Dumitrean Crinuța Nicoleta, Mihai Cristian Sebastian, Baciu Remus Virgil, Vasilescu Oana, Bogdan Dragoș, Teodorescu Cătălin Florin și Marko Atilla Gabor, în calitate de președinte respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 247/2005 (privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente) și a altor prevederi legale, au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Dima Alin Horațiu, prin care, valoarea unui teren în suprafață de 25 hectare situat în municipiul Constanța (zona Brătianu – Anadalchioi) a fost stabilită la suma de 8.750.000 euro (35 euro/mp), echivalentul a 37.243.500 lei”, se arată în comunicatul DNA.
Aceasta ar reprezinta o supraevaluare a terenului respectiv cu suma de 7.715.000 euro, ceea ce ar provoca un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat. De asemenea, Horia Simu și alte persoane ar fi obținut beneficii în cuantum total de peste 32 de milioane de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns