Mark Zuckerberg, preşedintele Facebook, încearcă să creeze un grup de presiune politică

Scris de Cristina Bursuc, 27 martie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Preşedintele director general al Facebook, Mark Zuckerberg, este pe cale de a participa la crearea unui grup de presiune politică, ce ar urma să se ocupe de subiecte sociale precum imigraţia sau educaţia, a relatat marţi presa americană, preluată de Agerpres.

Zuckerberg încearcă să construiască acest grup împreună cu unul din colegii săi de la Universitatea Harvard, Joe Green, iar un anunţ oficial ar urma să fie făcut în următoarele săptămâni, scrie Wall Street Journal, care citează surse apropiate de acest dosar. 

Iniţiativa a fost de asemenea evocată şi de San Francisco Chronicle. 

Grupul încearcă să strângă circa 50 de milioane de dolari şi ar fi obţinut deja angajamente de câteva zeci de milioane din partea lui Zuckerberg şi a altor circa zece lideri din sectorul tehnologic, printre care Reid Hoffman, fondatorul LinkedIn, conform Wall Street Journal. 

Grupul va face campanie în special pentru a facilita accesul la cetăţenia americană pentru imigranţi, o reformă a sistemului educativ sau chiar finanţarea cercetării ştiinţifică. 

Mark Zuckerberg nu este la prima incursiune în politică. El a organizat la începutul acestui an o reuniune de strângere de fonduri în locuinţa sa Palo Alto din California pentru contribui la realegerea guvernatorului republican din New Jersey, Chris Christie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517