00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Mare atenţie la căpuşele care au ieşit din hibernare

Scris de Ioan Aniţaş, 09 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Capusele ies din hibernare

Capusele ies din hibernare

Temperaturile diurne şi nocturne au crescut considerabil în ultima perioadă, fiind asigurate condiţii ca anumite insecte să-şi revină la ciclul biologic normal, după o perioadă de hibernare, aşa cum au făcut-o deja ploşniţele cerealelor. Acest lucru îl veţi constata imediat ce veţi ieşi în zone înierbate, dar care au fost neîntreţinute suficient în anul precedent.

Căpuşele sunt din ce în ce mai evidente.
Faptul ne este confirmat şi de către o serie de sătmăreni care din diverse motive au umblat pe câmpuri nu neaparat călcate de oi şi capre, aşa cum spune tradiţia.

Ca urmare a acestei situaţii, sătmărenilor le recomandăm să se gândească bine dacă în anumite locuri îşi vor întinde pătura pentru a beneficia de vremea frumoasă, care şi în această săptămână, după cum spun meteorologii, o să aibă un aspect plăcut, cu valori termice diurne de aproximativ 20 de grade Celsius.

Dacă totuşi aţi avut neşansa de a vă alege cu una sau mai multe căpuşe pe corp, specialiştii vă recomandă să vă prezentaţi la o unitate sanitară, acolo unde un asistent medical şi/sau doctor de familie deţin instrumentarul minim necesar pentru a scoate capul căpuşei din piele.

Intervenţia dumneavostră se poate solda cu rămânerea capului căpuşei în piele, ceea ce reprezintă o sursă reală de infecţie.
Recomandarea este valabilă şi în cazul căpuşelor găsite pe câinii de companie. Prezenţa la medicul veterinar este inerentă. Numai în acest fel puteţi evita urmările neplăcute ale unei muşcături de căpuşă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.