Manifestări de Ziua Culturii Naţionale la Satu Mare

Scris de Ioan Aniţaş, 11 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În organizarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România – filiala Satu Mare (U.Z.P.R.), Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Cenaclurile „Cronograf” şi “Afirmarea”, duminică 15 ianuarie se va marca Ziua Culturii Naţionale, după următorul program: 11:30 Catedrala Greco – Catolică ”Sfinţii Mihail şi Gavril” Satu Mare – ”Petru Bran – primul dascăl de limbă românească din Satu Mare” – evocare; 12 – Depunere de jerbe la bustul lui Petru Bran; 12:20 Depunere de jerbe la bustul lui Mihai Eminescu.

La acest eveniment sunt aşteptaţi şi alţi sătmăreni, alături de cei invocaţi în cele de mai sus, care doresc să participe la marcarea a 173 de ani de la naşterea făuritorului de limbă română, Mihai Eminescu şi la comemorarea lui Petru Bran.

De asemenea, Colegiul Naţional Mihai Eminescu organizează vineri, la sediul Filarmonicii Dinu Lipatti, a X-a ediţie a concursului de creaţie, recitare şi interpretare “Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu”.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 12 ianuarie 2023, ora 11:09

    Ziua Culturii Nationale = Ziua Resemnarii Nationale !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517