Mâncare de fasole crudă boabe

Ingrediente:

500 g de fasole crudă boabe, 150 g de smântână (poate fi şi smântână vegetală, sau se poate înlocui cu pastă de tomate), circa 5-6 linguri de ulei, 3 linguri de făină, sare, piper, boia de ardei dulce, 2 căţei de usturoi (nu în mod obligatoriu).

Mod de preparare:

Fasolea crudă se spală bine, se fierbe în apă cu sare, apoi se strecoară, dar zeama nu se aruncă. Făina se rumeneşte uşor în ulei, se adaugă o linguriţă de boia, apoi şi fasolea fiartă. Se adaugă câte puţin şi din zeama în care s-a fiert fasolea, până când se formează o zeamă păstoasă, se adaugă condimentele, precum şi smântâna bătută bine în prealabil, adăugând şi 2-3 linguri de zeamă fierbinte. Mâncarea se mai lasă pe foc până când începe din nou să fiarbă. Usturoiul pisat, dacă se foloseşte, se adaugă fie în rântaş, când începe să capete o culoare aurie, fie, dacă doriţi să se păstreze gustul proaspăt de usturoi, după ce se ia mâncarea de pe foc. Se serveşte ca mâncare de sine stătătoare sau garnitură la cărnuri afumate şi prăjite, cârnaţi prăjiţi sau cu ochiuri de ouă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517