00.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă între cunoscuţi. 03.40 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Radu David. Titlul emisiuni: File din istoria Colegiului Naţional Ioan Slavici. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 05.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Ovi D. Pop. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela.Titlul emisiunii: Gorogkatolikus elet (Viaţa greco-catolică). 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitaţi: Formaţia Mister. 16.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 17.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 18.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 19.00 Cultură, festival Samfest Jazz internaţional. (în direct) 23.30 Ştiri

Majorarea salariului minim a ras ajutoarele la încălzire, care se dau celor cu venit până la 615 lei

Scris de Ioana Vladimirescu, 08 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Şeful Biroului Prestaţii Sociale din cadrul SPAS, Adrian Balaj

Şeful Biroului Prestaţii Sociale din cadrul SPAS, Adrian Balaj

În perioada 16-30 octombrie 2017, la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială din Satu Mare, strada Ilişeşti, nr. 4, se preiau cererile şi documentele justificative pentru solicitarea ajutorului la încălzirea locuinţei cu gaz, lemne sau energie electrică.

Sătmărenii sunt aşteptaţi zilele acestea la sediul instituţiei pentru a-şi ridica formularele tipizate în vederea solicitării acestei forme de ajutor.

Limita de venituri pentru solicitarea acestui sprijin a rămas de 615 lei / persoană

Cei care îşi depun actele până la final de octombrie pot beneficia de sprijin financiar la plata încălzirii locuinţei pe tot sezonul rece, adică pe cinci luni: 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018. Se anunţă un sezon rece cu puţini beneficiari de ajutor la încălzirea locuinţei.

Asta pentru că anul acesta au crescut salariile şi pensiile şi limita de venituri până la care se poate solicita acest sprijin financiar a rămas de 615 lei/persoană, ca în anii anteriori.

După cum ne informează Adrian Balaj – şef Birou Prestaţii Sociale în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială, anul trecut au solicitat ajutor de încălzire 700 de sătmăreni.

Anul acesta, interlocutorul nostru spune că se aşteaptă la 400, cel mult 500 de cereri. De la un an la altul, tot mai puţini sătmăreni beneficiază de această formă de sprijin financiar.

Dacă în 2009 un total de 7.529 de persoane primeau ajutor la încălzirea cu gaz, în 2010 numărul lor a scăzut la 4.317, ajungând în 2014 la 1.279, iar în 2015 la nici o mie de persoane. O scădere ce se datorează modificărilor legislative.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită din data de 9 octombrie.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 16 octombrie 2017, ora 11:39

  Ar fi trebuit marit doar salariul minim la nivelul celui din Ungaria cel putin ca sa nu fim codasul/rusinea Europei !, de restul nu ma atingeam…. Copii sunt viitorul tarii evident daca nu emigreaza din cauza saraciei si mizeriei din aceasta tara pt. un nivel de trai mai bun. Acesta se poate obtine prin stabilirea unui salar minim din care sa poata sa traiasca in mod normal fara fite, nu ca in mod actual. Poate ar trebui taxati ( taxa comoditate) pe cei care ar putea avea copii dar nu vor sa faca din comoditate si sprijiniti mai mult pe cei care au. Alesii vostri respectiv, bugetarii isi merita banii primiti dupa cum si cat lucreaza ?……., Nu cred !!!. Nesimtirea, nepriceperea/incompetenta si chiulul nu ar trebui retribuit/remunerat.

 2. Dac a spus: 15 octombrie 2017, ora 17:06

  1-au luat destui ajutoare si nu meritau poate acum iau chiar cei care merita.
  2-din 2011 pana in 2017 nici in Germania nu au ramas preturile la fel,iar inflatia in ultimii ani e foarte mica(vezi pana in 2000 ce inflatie era.Acea e inflatie nu cea de azi).Preturilr cresc din foarte multe alte motive .
  3-da ,s-au aruncat bani in pensii nesimtite si speciale(nu armata ,politie,penitenciare,jandarmi,pompieri),dar la bugetari nu sunt de aceeasi parere . Sa stii ca nu numai la patroni se lucreaza, doar ca acum statul vrea sa-si plateasca salariatii decent pe când patronii ar dori si peste 50 ani salarul sa fie tot 1450 lei
  4-poate ar trebui revizuit pragul dar mai tare treb verif cine treb sa primeasca. Daca e apt de munca si se pricep sa faca doar copii atunci….PA.

 3. Dac Bulibas a spus: 13 octombrie 2017, ora 12:10

  Bine punctat d-le Balaj !!!!. Asa precedeaza incompetentii vostri guvernanti (PSD + ALDE). Ajutorul pentru încălzirea locuinţei este reglementat prin OUG nr. 70/2011 in care se prevede acest prag de 615 lei la care faceti referire. Numai ca, in 2011 a fost un alt salar minim respectiv, alte preturi la alimente de baza, energie, combustibil si gaze care intretimp pana in 2017 au crescut in continuu si cresc si in momentul de fata datorita inflatiei provocate de actualul guvern iresponsabil care arunca cu banii in mod inconstient in unele pensii nesimtite, in pensii speciale si salarii ale bugetarilor producand astefel inflatie in loc sa sustina cresterea economica sanatoasa respectiv, a PIB-ului aducatoare de bunastare daca este folosit in mod cugetat !.
  Astfel acest prag de 615 lei ar fi trebuit demult revizuit si adaptat conditiilor actuale numai ca guvernul a aruncat cu banii pe prostii si astfel sacul s-a golit si nu mai are bani pt. sprijinul celor nevoiasi (guven social ???????????….). Asta-i Romania !!!.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.