19.10.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 01.45 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.50 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 04.25 Cultură – 10x10 Născut în România 05.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Hrihorişan Felicia. Titlul emisiuni: Noi concursuri, noi provocări pentru Cutezătorii Munţilor.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Aracs Loredana. Titlul emisiunii: Prevenţie, diagnostic şi tratament în cancerul la sân. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Kiss Jozsef, Papellas Istvan. Titlul emisiunii: Rolul comunităţii creştine în protejarea vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – Inaugurarea bibliotecii Petru Bran 14.30 Teleshopping 14.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Participarea voluntarilor sătmăreni la Ziua de Curăţenie Naţională 15.2o Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal. 16.15 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 17.10 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 18.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Primi secretari şi relaţiile lor cu miliţia. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop.

Majorarea salariilor actorilor şi muzicienilor cu 50% pune Primăria Satu Mare la cheltuieli de nesuportat

Scris de Ioana Vladimirescu, 27 ianuarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Majorarea salariilor actorilor şi muzicienilor cu 50% pune Primăria Satu Mare la cheltuieli de nesuportat

Majorarea salariilor actorilor şi muzicienilor cu 50% pune Primăria Satu Mare la cheltuieli de nesuportat

S-a aprobat regulamentul prin care pentru clădirile nîngrijite se plăteşte impozit majorat cu 500%. Şi Florisal cere majorarea tarifelor

 Joi, 26 ianuarie 2017, consilierii locali sătmăreni s-au întrunit în prima şedinţă ordinară din acest an. Intâlnirea de lucru a fost condusă de Tiberiu Gunthner, fiind absent consilierul Adrian Micle. Pe ordinea de zi au fost 19 proiecte de hotărâre şi punctul Diverse.
Au primit undă verde proiecte precum modificarea unei anexe a unei hotărâri a Consiliului local de anul trecut cu privire la valorile impozabile, impozitele şi taxele locale, respectiv amenzile ce se aplică anul acesta în municipiu, a fost aprobat Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor şi terenurilor neîngrijite de la noi din oraş şi altele despre care puteţi citi mai multe detalii în rândurile de mai jos.

Ştefan Bertici îl înlocuieşte pe Magyar Lorand

Prin aprobarea proiectului, consilierii au căzut de acord la constatarea încetării de drept, prin demisie a mandatului consilierului local Magyar Lorand, locul său devenind vacant şi fiind ocupat de Ştefan Bertici, înscris pe lista de supleanţi ai UDMR pentru funcţia de consilier local la alegerile din iunie anul trecut, al cărui mandat a fost validat în şedinţa de joi. Astfel, au fost făcute şi unele modificări în comisii de specialitate ale Consiliului local Satu Mare. S-au modificat două comisii, cea de Servicii publice şi comerţ şi cea de Sănătate, protecţie socială, sport şi tineret, în ambele noul consilier local Ştefan Bertici devenind membru. Ştefan Bertici a depus jurământul şi este aşadar din 26 ianuarie 2017 consilier local. Deputatul Magyar Lorand a fost prezent la întâlnirea de lucru de joi pentru a-i asigura pe foştii săi colegi de tot sprijinul său ca parlamentar. Magyar Lorand a fost consilier local din 2008 încoace.

Un gol de peste 600.000 lei după eliminarea taxelor extrajudiciare de timbru

Aşa cum scriam în rândurile de mai sus, a fost modificată Anexa 1 la HCL 295 din 2016 privind valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile în municipiu în 2017.

(…)

7 milioane lei în plus pentru salarii

La punctul Diverse au fost abordate câteva teme de mare interes pentru locuitorii oraşului nostru. Primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, a dorit să precizeze că se lucrează intens la proiectul bugetului municipiului pe anul 2017, atât al primăriei cât şi al instituţiilor din subordinea Consiliului local şi nu va fi un an financiar uşor acest 2017< „Chiar din primele zile Guvernul a dat Ordonanţa nr. 2 prin care majorează salariile funcţionarilor publici din cadrul primăriei şi al instituţiilor subordonate cu 20%, respectiv majorează cu 50% salariile personalului artistic. Având în vedere că municipiul Satu Mare este singurul reşedinţă de judeţ din România care are şi teatru cu două secţii şi o filarmonică, numai aceste majorări cu 50% reprezintă 4 milioane lei care trebuie incluşi în noul buget. La nivelul municipiului, împreună cu instituţiile subordonate, doar cheltuielile cu salariile vor fi în 2017 cu 7 milioane lei în plus faţă de anul trecut. Asta în condiţiile în care veniturile nu vor creşte, ba din contră, am redus impozitele în ceea ce priveşte clădirile rezidenţiale de la 1,5% la 0,7%. Deci va fi un an bugetar, un an financiar foarte greu”, a ţinut să precizeze primarul Kereskenyi.

Puteţi citi continuarea în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
  1. sophia a spus: 29 ianuarie 2017, ora 09:15

    Satu Mare este singurul oras resedinta de judet din Romania care are si Teatru si Filarmonica?????Dragutilor, mai documentati-va!!!

  2. Ioan a spus: 27 ianuarie 2017, ora 21:38

    Banuiesc ca stapanul hotelului DACIA nu va fi iertat.

  3. Dac Bulibas a spus: 27 ianuarie 2017, ora 13:40

    Pe cand CJ Brasov aloca cultelor suma de 1.000.000 lei, CJ Cluj aloca cultelor 1.100.000 lei, CJ Satu Mare a alocat cultelor 1.900.000 lei. Brasovul si Clujul sunt orase mult mai mari decat Satu Mare dar si cu mai multe biserici !!!!. Comparativ, avand in vedere numarul cultelor, Satu Mare ar trebui sa plateasca aprox. jumatate din cat plateste acum acestora si anume, aprox. 950.000 lei ! ( in loc de 1.900.000 lei ) si ar trebui sa se incadreze in acesta !!!. Daca mai luam in considerare milioanele de lei aruncate anual Olimpiei care are pe meci aprox. 100 de spectatori !!!! atunci eu zic ca primarul si consilierii locali sa nu se planga de lipsa de bani cu atat mai mult cu cat anul trecut ne-au dublat efectiv impozitele !!!. De necesitatea restructurarii in administratia locala cu reducerea personalului in vederea eficientizarii muncii si de reducere a cheltuielilor mai bine nici nu pomenesc !. Daca mai marii nostri alesi continua sa risipeasca si sa ne planga in asemenea conditii eu le propun sa-si depuna demisiile de onoare deoarece nu sunt capabili sa conduca acest oras si judet !. In fruntea orasului si judetului avem nevoie de oameni destepti, calculati si buni gospodari, NU de prosti si tampiti !!!.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.