Image 1
Image 2

Majorarea accizei la carburanţi va produce un impact semnificativ asupra IMM-urilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Majorarea accizei la carburanţi va produce un impact semnificativ asupra a 76% dintre întreprinderile mici şi mijlocii din România, 59% dintre acestea fiind chiar în pericol de a-şi reduce dimensiunea afacerilor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

‘În urma unui sondaj realizat în perioada 16-22 ianuarie 2014 la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii din România, a reieşit că majorarea accizei la carburanţi va produce un impact semnificativ asupra a 76% dintre acestea. Mai mult, un procent de 59% dintre firme sunt chiar în pericol de a-şi reduce dimensiunea afacerilor, în timp ce 15% ar putea ajunge la soluţia extremă de închidere a operaţiunilor comerciale’, a afirmat Ovidiu Nicolescu.

Potrivit acestuia, majorarea accizei la carburanţi va avea ca efect imediat creşterea, cu peste 3%, a preţurilor produselor şi serviciilor realizate de companiile din România.

‘Toţi respondenţii sondajului consideră că majorarea accizei va avea ca efect direct creşterea preţurilor, 74% dintre firme previzionând o creştere de peste 3% a preţurilor produselor şi serviciilor realizate de compania lor, în timp ce 24% indică o majorare a preţurilor de peste 10%. Scumpirea accizei la carburanţi va afecta în principal relaţia pe care firmele o au cu clienţii (susţin 79% dintre firmele chestionate), cu furnizorii (38%), dar va conduce şi la diminuarea numărului de salariaţi (38%)’, a mai spus preşedintele CNIPMMR.

În opinia IMM-urilor chestionate, majorarea accizei la carburanţi ar trebui înlocuită cu alte măsuri, menite să sprijine dezvoltarea mediului de afaceri.

‘Un procent de 47% dintre IMM-uri au solicitat reducerea cheltuielilor bugetare, 35% — măsuri ferme pentru reducerea evaziunii fiscale şi creşterea gradului de colectare. De asemenea, a fost punctată şi importanţa absorbţiei rapide a fondurilor europene pentru lucrări de investiţii şi creşterea redevenţelor pe resurse naturale’, a mai spus Ovidiu Nicolescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with