Mai mult de jumătate din antreprenorii români reclamă lipsa personalului | Informaţia Zilei

Mai mult de jumătate din antreprenorii români reclamă lipsa personalului

Scris de Vasile Andreica, 06 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Aproape 90% dintre antreprenori şi-ar deschide din nou o afacere chiar dacă întâmpină dificultăţi, iar mai mult de jumătate dintre antreprenorii români reclamă lipsa perrsonalului, relevă un studiu realizat de METRO în 10 ţări, printre care şi România.

Conform studiului, 89% dintre antreprenorii spun că dacă ar fi să o ia de la capăt şi-ar deschide din nou afacerea proprie, chiar dacă întâmpină dificultăţi cum ar fi instabilitatea în ceea ce priveşte veniturile (39%), eforturile depuse pentru a găsi noi oportunităţi de business (31%) şi taxele mari (45%).

O altă mare provocare cu care se confruntă este lipsa personalului calificat. Peste jumătate dintre antreprenorii români chestionaţi au confirmat că este foarte greu pentru ei să găsească angajaţii potriviţi, iar 87% dintre aceştia consideră necesare investiţiile în pregătirea personalului necalificat. Din România au fost chestionate 1.000 de persoane, 150 dintre ele fiind antreprenori.

Experţii recomandă celor care doresc să înfiinţeze o afacere să se informeze temeinic înainte de a începe: “În special în primii doi ani de la deschiderea unei afaceri, este importantă setarea unei strategii pe termen lung, potrivită pentru afacerea lor, care să le asigure resursele necesare. În tot acest timp, antreprenorii trebuie să privească analitic şi strategic fondurile de care dispun şi să menţină rata optimă de consum al resurselor financiare, umane şi tehnologice”, a spus  prof. dr. Christoph Hienerth.

Consumatorii sunt atenţi inclusiv la recenzii. Mai mult de jumătate dintre românii chestionaţi (69%) nu ar merge într-un restaurant cu recenzii negative. 32% dintre ei ar evita un local care nu are un site pe care să poată consulta meniul, iar pentru alţii este importantă opţiunea de a face rezervări.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517